logo Casalina

Topspeler in wording Axel Dierickx wilt het goede weer maken bij AA Gent

Topspeler in wording Axel Dierickx wilt het goede weer maken bij AA Gent
Axel Dierickx aan zijn kleine doel waarmee het allemaal begon in de eigen tuin in Tremelo

Axel Dierickx (18) uit Tremelo heeft een jaar van hoogtes en laagtes achter de rug in de kleuren van de U18 van AA Gent. Hij pakte voor het eerst in zijn prille carrière de dubbel met de titel en de minder verwachte bekerwinst en een titel. Hij was wel onderdeel van dat dubbele gegeven maar hij verloor veel tijd door een gescheurde kruisband aan de rechterknie. Hij gaat nu over naar de beloften van de Buffalo’s, bij Jong AA Gent wordt hij gecoached door ex-speler Arnar Vidarsson. Contact met coach Hein Vanhaezebroeck komt er ook stilaan aan.

Axel begon op zijn vierde te voetballen bij NV Lozenhoek Keerbergen, aanvankelijk als spits gaandeweg evolueerde hij naar zijn huidige en favoriete positie centraal achteraan. “Het begon bij een klein doel in de tuin, maar dat ging stap voor stap verder”, herinnerde Axel zich. Bij de Lozenhoek werd hij twee jaar getraind door vader Bart Dierickx en zelfs even door zijn tante. Hij verliet op zijn negende Keerbergen voor twee jaar KSK Heist, een jaartje bij de elite van OHL en dan twee seizoenen KV Mechelen. Ondertussen is hij aan zijn vijfde dienstjaar bij Gent toe en volgt hij Tops (sport en lichamelijke opvoeding) aan Atheneum Voskenslaan in Gent, waar ook de jonge toppistiers in wording school lopen. Dierickx heeft er een topsportstatuut. “Dat is handig om examens van datum te verplaatsen als ze samen vallen met een sportief belangrijk doel, daar tonen ze begrip voor.

Axel Dierickx met vader en zijn voormalig jeugdcoach Bart Dierickx
Axel Dierickx met vader en zijn voormalig jeugdcoach Bart Dierickx

Dierickx had deze dubbel niet verwacht.

“We wilden vooraf zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. De beker was vooral onverwacht omdat we het daar met enkele U16-spelers moesten doen. Jammer genoeg speelde ik te weinig daar ik na een maand competitie mijn rechterkruisband scheurde. Op het einde mocht ik nog in vijf duels opdraven. Het was mijn eerste dubbel ooit en nu wacht me een mooie opstap naar de beloften”, wist Dierickx die al aan de trainingen begon met Jong AA Gent. “Voorbije twee jaar had ik Emilio Ferrera als coach, hij liet de tegenstander komen om dan uit te breken. Vidarsson legt de nadruk op rondvoetballen. Ik moest de voorbije tijd tonen wat ik kon. Hij begreep dat ik een zware blessure achter de rug had, maar die heelde goed en nu krijg ik alle mogelijkheden om er vol voor te gaan. Ik ben gemotiveerd zeker omdat Jong Gent verbonden is met het Gentse A-team, we gaan volgend seizoen toch al samen trainen. Hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck zou onze thuismatchen in Oostakker komen bekijken voor zover hij zelf geen duel op de agenda heeft staan. Met Jong Gent azen we op top vijf. Bij de U19, die daaronder vallen, willen we in ons eerste jaar Youth League zo ver mogelijk pogen te raken. Ik besef wel dat ik me continu zal moeten bewijzen, op elke match én training. Dat is een interessante uitdaging. Bij ons bestaat er niet zoiets als een standaardelftal. Het is de bedoeling om op termijn naar het eerste elftal van Gent door te groeien”, aldus Axel die de Spanjaard Sergio Ramos en Rode Duivel Jan Vertonghen als voorbeelden in de defensie bekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *