logo Casalina

TK Werchter verovert goud en brons op het Belgisch Kampioenschap Acrogym én een selectie voor het WK

TK Werchter verovert goud en brons op het Belgisch Kampioenschap Acrogym én een selectie voor het WK
Louise-Janssens-Maite-De-Ridder-en-Fien-Voet-met-coaches-Simon-De-Wever-Bram-Rottger-en-Luka-Struye

Afgelopen weekend vonden in Puurs de Belgische kampioenschappen acro-gym plaats voor het A-niveau, het hoogste competitieniveau in België. De inzet voor deze wedstrijd waren niet enkel de Belgische titels, maar voor één team stond ook de selectie voor deelname aan het WK Acrogym 2024 in september in Guimaraes, Portugal op het spel.

En dat WK ticket wisten Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet in een ware thriller te bemachtigen. Ze haalden het met een verschil van 0.200 punten op de eerstvolgende concurrent. De ontlading bij het team, de coaches en de supporters was groot bij de bekendmaking van de punten. Een welverdiende beloning voor al het harde werk van gymnasten en coaches. TK Werchter kijkt met veel spanning uit naar september!

Naast hun WK ticket behaalden Maité, Louise en Fien ook nog de bronzen medaille in de leeftijdscategorie 11-18 jaar. In diezelfde categorie waren de twee andere Werchterse teams goed voor een elfde (Orphée De Bock, Mila De Wit en Anna De Schryver) en een dertiende plaats (Barbara Krukowska, Olivia Jehoul en Yasmine Bwirire).

Aliya Nassir en Zoë Bynens met coaches Luka Struye en Bram Röttger
Aliya Nassir en Zoë Bynens met coaches Luka Struye en Bram Röttger

Veni, vidi, vici. Dat vat zo ongeveer het wedstrijdseizoen van Aliya Nassir en Zoë Bynens samen. Bij de meisjesparen van 10-16 jaar voltooiden zij hun zegereeks van het seizoen met de gouden medaille en dus de Belgische titel. Als enige team van de reeks zetten ze scores hoger dan 27 punten neer, zowel voor hun tempo- als voor hun balansoefening. De concurrentie kwam er gedurende het hele wedstrijdseizoen niet aan te pas. Een prachtige afsluiter van een uitzonderlijk jaar.

Wie graag de TK Werchter gymnasten bezig ziet, moet zeker het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei in zijn agenda aanstippen.

Op deze dagen kan je in de Sportoase in Rotselaar hun spectaculaire acrobatische kunsten met eigen ogen zien tijdens de ‘Best of Brabant’ en de TK Werchter turnshow ‘Behind the Curtain’. Een echte aanrader!

Alle info over tickets en programma zijn te vinden op tkwerchter.com, op Instagram (acro_tkwerchter) en op Facebook (TK Werchter). Iedereen welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *