logo Casalina

Solar Team vestigt Belgisch record in WK-kwalificatieronde in Australië

Solar Team vestigt Belgisch record in WK-kwalificatieronde in Australië
De zonnewagen tijdens de kwalificaties

Vandaag reed het Innoptus Solar Team de kwalificatieronde voor de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Ze konden een tijd neerzetten van 1:57.81 en mogen daarmee deze zondag als tweede starten aan de wedstrijd.

Belgisch record

De studenten van de KU Leuven reden vandaag de kwalificatieronde voor de wedstrijd die morgen start. Ze konden met de Infinite, de tiende Belgische zonnewagen, de kwalificatieronde afleggen in 1:57.81 en zetten daarmee een nieuw Belgisch record neer. Het vorige Belgisch record werd gevestigd in 2019 met de BluePoint. Dankzij deze recordtijd mogen ze morgen als tweede starten aan de wedstrijd.

We hebben net onze kwalificatieronde gereden, waarbij we een toptijd hebben neergezet. We hebben een nieuw Belgisch record gevestigd. Het team is hier heel blij mee en we kunnen morgen als tweede van start gaan.
Olivier Vercammen (24, Niel), Piloot bij het Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team supportert
Het Innoptus Solar Team supportert
Het Innoptus Solar Team supportert
Het Innoptus Solar Team supportert

Tiende Belgische zonnewagen

Het team kon deze recordtijd neerzetten dankzij de nieuwe, verbeterde wagen. Er zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de zonnewagen van 2019. De wagenvorm is veranderd naar een gestroomlijnde kogelvorm met slechts drie wielen, wat heeft geleid tot een verbeterde wegligging. Bovendien is er gewerkt aan een zelf-ontwikkelde motor. Dankzij deze verbeteringen en een uitgebreide voorbereiding slaagden de studenten erin om de kwalificatieronde vandaag nog sneller af te leggen.

Afgelopen jaren hebben we sterk geïnnoveerd aan onze zonnewagens. Bij deze wagen hebben we een betere aerodynamische vorm, maar ook een zelfgebouwde, efficiëntere motor. Dit heeft ons het Belgisch record opgeleverd en we hopen dat dezelfde innovaties ons een betere prestatie opleveren tijdens de wedstrijd.
Stan Kelchtermans (25, Heusden-Zolder), Energetisch Ingenieur bij het Innoptus Solar Team

Wereldkampioenschap

Het team start morgen met hun zonnewagen aan hun tocht van Darwin naar Adelaide. Ze ​ zullen het continent doorkruisen en 3021 kilometer afleggen. De Belgen starten als regerend wereldkampioen en zullen er alles aan doen om hun wereldtitel te verlengen. ​ ​ Er nemen 38 teams deel van over heel de wereld. Het team verwacht donderdag 26 oktober aan te komen in Adelaide.

Vijftien maanden lang hebben we hiernaar toegewerkt. Morgen starten we aan de grootste challenge van het avontuur. We gaan de Australian Outback doorkruisen van Darwin naar Adelaide, meer dan 3000 kilometer, waar we op zoek gaan naar de optimale balans tussen betrouwbaarheid en performantie en hopelijk als eerste aankomen in Adelaide.
Cedric Verlinden (23, Holsbeek), Teammanager bij het Innoptus Solar Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *