logo Casalina

Secretaris VK Linden Bart Verbiest neemt na vijftien jaar bestuur afscheid van zijn functie

Secretaris VK Linden Bart Verbiest neemt na vijftien jaar bestuur afscheid van zijn functie
Bart Verbiest staat komende zaterdagavond voor het laatst in de Lindense voetbalkantine achter de toog

Bart Verbiest (46) uit Kessel-Lo is komende zaterdagavond tegen KCVV Elewijt aan zijn laatste thuismatch toe als bestuurslid bij VK Linden. Hij zal nog de matchbal schenken voor het duel dat om 19.30 uur van start gaat. Daarna hoopt hij op een zege van de club van zijn hart. Officieel wordt hij op 7 november vervangen door Koen Simonet. Verbiest kan zijn functie om praktische redenen niet meer vervullen, daar hij uit het Leuvense verhuist naar Diest.

“Ik rolde er twintig jaar geleden in als supporter van Linden in derde provinciale, ze kwamen volk te kort achter de toog en ik deed het met plezier. Ik was een supporter die de club graag een handje toestak, dat was toen nog onder de vorige voorzitter. Ongeveer vijftien jaar geleden stapte het volledige bestuur op. Met voorzitter Rudi Peelaerts en verschillende anderen stapten we dan in het bestuur ik als secretaris. Ik was onderweg nog vijf jaar terreinverantwoordelijke, maar daar ben ik twee seizoenen geleden mee gestopt. Dat was ook één van onze hoogtepunten, de aanleg van dat kunstgrasveld aan onze Kerkdreef in de herfst van 2021, gedaan met de modder!”

“Op zich zijn we klein begonnen”

“VK Linden evolueerde vijftien jaar geleden ten hoogste in derde provinciale. We stonden daarna even in tweede, maar zakten snel. Snel stonden we opnieuw in tweede en na twee seizoenen al zelfs in eerste provinciale. In een topseizoen iets minder dan vijf jaar geleden stegen we zelfs naar derde amateur. We waren toen, na winst thuis tegen Veltem, al zes speeldagen voor het einde zeker van de titel. Al de kampioenenvieringen, maar zeker die, konden wel tellen. Toen konden we nog met Mike Da Silva het verschil maken”, herinnerde Verbiest zich levendig. “Vorige jaargang maakten we in de eerste twee eindrondematchen ook enorme thrillers met gewonnen penaltyreeksen mee. Dat was een enorme reclame voor het Vlaams-Brabantse en het provinciale voetbal. Steeds hadden we mooi weer in thuismatchen.”

Bij VK Linden was er sprake van een handvol afwezigen
VK Linden anno 2021-2022 met een blinkende Verbiest rechts

Ik heb in die periode ook een heel netwerk opgebouwd. Ik heb er veel zien komen en gaan. Nu zaterdagavond tegen Elewijt geef ik dan nog met plezier de matchbal en beleef ik mijn laatste thuismatch als bestuurslid. Het belooft wel wat moois te worden, daar Elewijt aankondigde met vele fans en een ware Halloweenbus af te komen. Wij herpakten ons na een slechte start en hopen om de punten thuis te houden.”

Doorheen de jaren zag Verbiest het sociale verminderen

“Na de coronacrisis zagen we het aantal fans drastisch naar omlaag gaan. Dit jaar zitten we in een Brusselse reeks, die brengen minder volk mee normaal gezien. We zagen Aarschot, Tervuren-Duisburg en Houtem-Oplinter uit de reeks verdwijnen, dat waren clubs die “dichterbij” lagen. We kregen daar enkel ploeg uit de buurt, KFC Herent, voor terug. Alhoewel Elewijt steeds garant staat voor veel volk”, wist Verbiest die al meer dan twintig jaar bij Sport Vlaanderen werkt bij de aankoopdienst. “Ik ben begonnen in het papieren tijdperk en verlaat de club als bestuurslid in het digitale. Daardoor is het sociale contact tussen clubs enorm verminderd, vroeger werd er al vaak eens gebeld. Tegenwoordig vul je de gegevens in op Kick Off en de kous is af, een jammere vaststelling.”

Fatih Calgan bij VK Linden Beeld VK Linden
Ook bij voorstelling van nieuwe spelers zoals Fatih Calgan dit jaar ontbrak Verbiest niet Beeld VK Linden

Na de thuismatch gaat Verbiest nog mee op bezoek bij KFC Herent en daarna geeft hij op 7 november de functie door aan Koen Simonet, die uit de jeugdwerking afkomstig is. Verbiest zal zeker nog VKL volgen en matchen meepikken, maar in een andere hoedanigheid. Het is gezien zijn verhuis naar Diest praktisch veel moeilijker om als bestuurslid te fungeren. Menig persmedium kreeg van Verbiest steeds de beste service, uit allen hun naam: enorm bedankt voor de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *