logo Casalina

Queralt Figueras Torrente voelt zich als een vis in het water bij White Star Evere

Queralt Figueras Torrente voelt zich als een vis in het water bij White Star Evere
Queralt Figueras in het shirt van haar eerste team Athletic de Terrassa

De Spaanse Queralt Figueras Torrente (22) is aan haar eerste seizoen bij de eerste vrouwenploeg van White Star uit Evere toe. Ze speelde haar volledige leven tot nu toe voor Athletic de Terrassa, ten noorden van Barcelona. Figueras trok enkele maanden geleden naar de Belgische competitie om tegen de beste speelsters ter wereld uit te komen. Ze woont op een steenworp van het hockeystadion in de Oud-Strijderslaan in Evere en is ambitieus.

Ze begon op haar derde met de hockeysport.

“Mijn familie had een voorgeschiedenis in het hockey, zo was het een logische stap om er dan al mee te beginnen. Ik speelde mijn hele leven voor Athletic de Terrassa, ik groeide er op als speler en als persoon. Mijn carrière bevatte tot nu toe leuke ervaringen, ik speelde zowel indoor als outdoor voor de Spaanse titel en ik mocht zowel het Spaanse als het Catalaanse nationale team vertegenwoordigen op verschillende toernooien.”

Figueras in haar jonge jaren
Figueras in haar jonge jaren

De Belgische en de Spaanse competitie zijn enorm verschillend.

“In Spanje is de sport meer individueel en gericht op je capaciteiten, in België wordt het fysieke werk niet geschuwd. Wat mooi meegenomen is, is dat deze competitie je de mogelijkheid geeft om te spelen tegen verschillende internationale spelers van over de hele wereld. Ik bekijk dat als een enorme bonus want je komt in contact met verschillende culturen en leert ze ook zo kennen. Dat is een leuke ervaring en optie om als speler te hebben. Het is mijn eerste seizoen bij White Star, indien alles meevalt is het misschien het eerste van vele jaren. Ons doel is om de kwartfinales te halen in de competitie, eens we daar belanden dromen we van het hoogste.”

Queralt Figueras in het shirt van de Spaanse nationale ploeg
Queralt Figueras in het shirt van de Spaanse nationale ploeg

Voor ze zo ver kan komen moet eerst de covid 19-crisis overwonnen worden.

“Jammer genoeg is het al een ingewikkeld seizoen geworden als gevolg van covid 19. De competitie ligt zoals geweten stil, hopelijk kunnen we nog spelen. We begonnen goed aan de competitie met zeges tegen twee sterke Ukkelse teams, Léopold en Racing. Nadien verliep het moeizamer. Ik ben ervan overtuigd dat we na deze coronabreak sterker zullen terugkomen en we zullen proberen om zoveel mogelijk te winnen”, vertelde de middenvelder die sport met studies combineert. “Ik ben momenteel bezig met een master in de psychologie, daar besteed ik ‘s ochtends tijd aan. Ik woon met twee ploeggenotes met wie ik een loopschema, opgesteld door de club, afwerk. Dat zijn telkens sessies tussen de drie kwartier en het uur, vlakbij huis. We proberen ook om af en toe eens te gaan wandelen zodat we niet de hele dag thuis zitten. We ondernemen ook in eigen huis gymsessies met al het materiaal dat de kunnen vinden, als alternatief voor de gesloten fitnesscentra. Deze situatie weegt wel op ons, wij, de buitenlanders bij de club, zijn hier aanwezig om te spelen en ervaring op te doen. Ik hoop dat we nog enkele partijen kunnen spelen vooraleer de winter eraan komt.”

Figueras met White Starploeggenote Julie Brachet
Figueras met White Starploeggenote Julie Brachet

Buiten het veldwerk is ze ook actief als jeugdcoach bij de U19 girls bij de Everse hockeyclub.

“Ik train bij White Star de tweede ploeg van de U19. Het is echt een leuk team. Als trainer heb ik het voorrecht om jongere generaties mijn visie op hockey. Ik heb dat in Spanje ook vijf seizoenen gedaan, dat hielp me enorm om uiteraard mijn coaching skills te verbeteren. Bovendien verschafte het me meer inzicht in mijn eigen spel. Ik hoop op een goed seizoen voor mijn jeugdteam en onze eerste ploeg. Wat er in de toekomst op mijn weg komt, dat zien we wel, ik laat mezelf verrassen!”

Figueras (rechtsboven) poseert fier met haar team
Figueras (rechtsboven) poseert fier met haar team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *