logo Casalina

Pauline Delang voelt zich thuis bij KV Mechelen B

Pauline Delang voelt zich thuis bij KV Mechelen B
Pauline Delang in KV-shirt bij Olympia Wijgmaal

In tweede nationale B stond de vrouwenploeg van KV Mechelen B de voorbije competitie aan de leiding. Hun ambities werden al snel aan banden gelegd door corona. Pauline Delang (21) uit Wilsele is spits bij hen en hoopt om volgend seizoen even goed te doen. Ze begon haar voetbalcarrière bij de Stormvogels Haasrode en een kleine vijftien jaar later is ze van waarde bij de eveneens geel-roden van Malinwa. Waar haar toekomst ligt weet ze nog niet, zo lang ze zich thuis blijft voelen bij haar team is dat van minder belang.

Op vijfjarige leeftijd, in 2004, begon Pauline tegen een bal te trappen bij de jongens van de Stormvogels Haasrode. Hier kwam ze terecht omdat haar mama Karin les gaf in Haasrode, haar vrienden op school speelden er ook. Hier was ze drie jaar in de weer. Daarna speelde ze vijf jaar basket voor de Notre Dame Blue Tigers Leuven, ze deed het daar relatief behoorlijk gezien ze een poos tot de Vlaams-Brabantse selectie behoorde. Op haar twaalfde, in 2013, sloot ze zich aan bij de pas opgerichte damesploeg in Wijgmaal om er zes seizoenen te spelen en één keer kampioen te spelen in 2016-2017. Datzelfde seizoen was ze ook topschutter met 57 goals. De geel-rode cirkel is qua kleuren nu al rond, daar ze aan haar derde seizoen bij KV Mechelen B begint.

Delang bekijkt Tessa Wullaert als haar voorbeeld en vertoont ambitie.

“Bij Haasrode speelde ik vooraan in de punt, bij Wijgmaal kon ik zowel in de punt als op de flanken terecht. Nadat ik vier jaar bij Olympia speelde, ontstond er al interesse bij KV Mechelen en OH Leuven. Ik besloot nog twee jaar de boot af te houden want ik voelde dat het te vroeg was en ik voelde me er enorm goed in mijn vel. Ik heb me die twee daaropvolgende jaren nog goed ontwikkeld”, blikte ze terug. “Ondertussen begin ik volgend seizoen aan mijn derde jaar in Mechelen. Ik voelde me daar ook onmiddellijk thuis en ik groei er door ervaring op te doen. Je pikt er zaken op die je bij een ander niet leert. Het voorbije seizoen telde amper vier matchen, waarna we op kop stonden. We hopen dit volgend seizoen te herhalen. Hopelijk brengt dit opnieuw de leiding met zich mee en heb ik daarin mijn aandeel qua doelpunten en assists. Dat zou mooi zijn”, wist de studente vastgoed aan de hogeschool Artesis-Plantijn in Antwerpen die volop in haar examenperiode zit. “De evolutie in het vrouwenvoetbal is momenteel best wel goed, maar het verschil qua aandacht en verloning met het mannenvoetbal is volgens mij nog veel te groot. Dat er een verschil is, daar til ik niet zo enorm aan, maar momenteel is de kloof nog te groot. Het kan enkel beter”, blikt ze positief vooruit.

Delang begint samen met haar ploegmaats aan de voorbereiding voor volgend seizoen op maandag 19 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *