logo Casalina

Niels Albert maakt succes van tweede carrière

Niels Albert maakt succes van tweede carrière
Niels Albert en mecanicien Kris Van Meldert steunen Regiosport

De Niels Albert Bike Store in de Kruisstraat in Tremelo is stilaan een begrip in fietsend Vlaanderen. Enkele maanden nadat Niels Albert (34) noodgedwongen moest stoppen met crossen kwam hij met het idee voor deze zaak op de proppen. Al snel dook zijn vaste mecanicien op de veldritfiets Kris Van Meldert op om het tot een succesverhaal te laten uitgroeien. Zes jaar na het ontstaan van de store heeft de voormalige wereldkampioen nog plannen om uit te bouwen, terwijl de winkel ondertussen toch al eens verdubbelde in oppervlakte.

Albert stopte midden mei 2014 met veldrijden door gezondheidsproblemen, hij had toen al 82 overwinningen op zijn conto. Gelukkig kon hij al snel op een ander zandspoor crossen, ééntje waarvan hij minder snel buiten adem raakte.

“Nu denk ik daar niet meer aan terug, dat abrupte stoppen. Ik kan wel stellen dat ik kan terugblikken op veel mooie momenten en overwinningen in mijn carrière, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap in Koksijde in 2012. Dat was mijn tweede wereldtitel na een moeilijk seizoen. Ik ben blij met mijn erelijst, die had evengoed veel groter kunnen zijn, had ik niet zo vroeg moeten stoppen met crossen. Even goed kon dat ook niet het geval zijn”, opent de Tremelose topper. “Je weet nooit hoe alles in je leven zal lopen, het zit vol met onverwachte wendingen. Ik heb er alleszins vrede mee, hoe het allemaal verlopen is.”

In mei 2014 stopte hij met competitief crossen, enkele maanden later rees het idee om een fietsenwinkel te openen.

“ In juli kwam het idee om met een fietsenzaak te beginnen. Uiteraard moest deze in Tremelo gevestigd zijn, ergens anders zou ik daar niet mee beginnen. We zochten een pand in de buurt van de Kruisstraat. Ons oog viel al snel op dit gebouw op het kruispunt van de Kruisstraat met de Guldensporenlaan. Daarna ging het in sneltempo, het was een succes. Voordat we het wisten konden we al snel in oppervlakte verdubbelen”, geeft Niels mee. “Toen ik ermee begon was Kristof Zegers mijn eerste mecanicien. Al snel kon mijn vaste materiaalman van tijdens mijn veldritcarrière niet ontbreken, Kris Van Meldert. Hij kon me al vrij snel helpen in de zaak. Dat is ook de persoon die ik doorheen mijn carrière al het langste ken. Ik kon op werkelijk ieder moment terugvallen op hem en dat is nu nog steeds zo.” Van Meldert was vijftien jaar voor Albert actief in de materiaalpost. Ondertussen is hij al een handvol seizoenen ploegleider bij het Young Cycling Talent Demer en Dijle.

In de toekomst is een actieve betrokkenheid bij de sport geen optie voor de meer voor de dertiger. Zijn winkel nog verder uitbreiden, dat plan zit wel in de lift.

Niels tussen zijn fietsen en naast het zegebeeld van zijn tweede wereldtitel in zijn zaak

“Ik sluit voorlopig uit dat ik weer in de sportwereld duik, ik heb het momenteel veel te druk met de winkel. Ik geniet ook met volle teugen van te rijden met de fiets. Ik vind het ook eens leuk om thuis tijd door te brengen met mijn dochter Alexine. Uiteraard zeg ik nooit nooit”, vertelt hij. “Ik denk dat ik op termijn mijn werkplaats achteraan de store zal moeten vergroten. Ik wil niet afwachten tot dat probleem zich zal stellen, de bouwaanvraag werd recentelijk ingediend. Dat is niet voor onmiddellijk, maar indien er plaatstekort zou ontstaan, dan kan ik snel met deze werken beginnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *