logo Casalina

Met Steve en Danny op de cross of de koers is het altijd feest!

Met Steve en Danny op de cross of de koers is het altijd feest!
Steve (l) en Danny (r) met vriend Serge en vader Albert (staand) op de koers in Neerijse

Als je het woord superfan hoort dan denk je in het Oost-Brabantse onmiddellijk aan de onstuitbare tweelingbroers Danny en Steve Geeraerts (42) uit Holsbeek. Al ongeveer tien jaar teisteren ze de Vlaamse veldrit- en koerswereld met hun aanmoedigingen voor vele renners. Ook het gegeven dat ze enorm veel aanwezig zijn op wedstrijden in ons land en zich daar laten gelden als levensgenieters die niet op hun mondje zijn gevallen, levert hen een kleine cultstatus op.

“We gingen al veel naar het veldrijden. We kregen pas echt de smaak te pakken toen we op het wereldkampioenschap veldrijden in 2012 in Koksijde, waar Niels Albert won, kennis maakten met Han Devos uit Scherpenheuvel. Hij kwam naast ons staan en we maakten een praatje, het klikte onmiddellijk. Zo zijn we in het wereldje terecht gekomen. Via sociale media zijn we er in de loop van de jaren helemaal ingerold en leerden we al vele renners kennen”, opent Steve gemotiveerd.

Steve (l) en Danny met hun idolen Han Devos (met pet) en Tuur Merens. Devos' vriendin Silke hoort er ook bij!
Steve (l) en Danny met hun idolen Han Devos (met pet) en Tuur Merens. Devos’ vriendin Silke hoort er ook bij!

Het olijke duo ging al vaak met de mobilhome naar het buitenland in het gezelschap van hun vader Albert (66) die al vele fratsen heeft meegemaakt met zijn zonen. Ook moeder Gerda durft al eens meegaan.

“We gingen al naar crossen in het buitenland zoals naar het Franse Balan en het Duitse Bensheim. In eigen land vinden we de Koppenbergcross en Middelkerke altijd enorm de moeite. Na enkele jaren begon onze achterneef, Tuur Merens uit Willebringen, dan ook met veldrijden waardoor we nog meer buiten kwamen”, wist Danny. “Ja, zelfs nog meer! Hoe dat mogelijk is weet ik niet”, grapte vader Albert met een al dan niet gespeelde zware zucht.

Vader Albert maakte al veel mee met Steve en Danny
Vader Albert maakte al veel mee met Steve en Danny

“Tuur begon bij de aspiranten en is nu ondertussen al junior. Als we trouwens moeten kiezen tussen de weg en de cross, kiezen we resoluut voor dat laatste. Bijvoorbeeld op B-crossen, daar kun je wat rond lopen langs de omloop of uiteraard in de feesttent. Op de koers is dat veel moeilijker, een omloop telt al vaak tussen de zes à tien kilometer. Dat helemaal afstappen zien we niet zitten, dan ben je pompaf en dan kan je geen praatje meer maken. De sfeer is ook compleet anders, op de cross zie je meer renners.”

Met Steve en Danny van bestemming A naar bestemming B gaan tijdens een wedstrijd is geen sinecure, ze komen steeds bekend volk tegen. Halfweg het traject kan wel eens de pijp aan Maarten gegeven worden en een terrasje genuttigd worden.

“We zijn blijkbaar overal gekend en we willen met iedereen kameraden worden. Normaal gezien supporterden we enkel en alleen voor Han Devos en Tuur Merens, maar tegenwoordig voor iedereen die we kennen. We zien ook graag veldritbelofte en provinciaal kampioen Jens Clynhens uit Haacht rijden. Door al dat gesupporter hebben we vaak een droge keel die we moeten smeren”, grapt Danny tussendoor. “We gaan ook al wel eens naar wedstrijden waar Tuur of Han niet starten. We hebben onze bezigheid wel.”

In de zon of in de regen overal komt Tuur Merens zijn fans tegen
In de zon of in de regen overal komt Tuur Merens zijn fans tegen

De broers werken al 23 jaar bij maatwerkbedrijf Entiris in de Gaston Geenslaan in Aarschot. Ze kloppen tijdens de week lange dagen zodat ze af en toe eens een dag tussendoor op verlof kunnen of een lang weekendje meenemen. Ook op ploegvoorstellingen durven ze al eens opduiken. Ze komen ook al eens fervent meewerken op een eetdag van Tuur Merens en op vakantie draaien ze volumeknop open als DJ’s op locatie. Het kan niet gek genoeg bij dit duo, al mag het van vader Albert wel soms wat stiller. “Indien het mogelijk is zouden we graag wat crossen in Wallonië bezoeken om daar de sfeer op te snuiven, maar dat zal voor later zijn gezien deze coronasituatie”, aldus de levensgenieters die op facebook de pagina De Vlaamse Cyclocros vrienden “uitbaten”. Verder is dit joviale duo grote fan van Wout Van Aert. Buiten de sport zijn ze ook geïnteresseerd in authentieke muziek, namelijk Decap dansorgels, buitenlandse bieren en het Vlaamse chanson. Het olijke duo is vooral de veruitwendiging van “zot zijn doet geen zeer”! Daarom en voor vele andere dingen brengen we hen hulde!

Tegenwoordig loopt Steve er in het blauw bij, Danny in het rood
Tegenwoordig loopt Steve er in het blauw bij, Danny in het rood

Één gedachte over “Met Steve en Danny op de cross of de koers is het altijd feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *