logo Casalina

Marie Detruyer (18) surft mee op de golf van OH Leuven naar de Red Flames

Marie Detruyer (18) surft mee op de golf van OH Leuven naar de Red Flames
Marie Detruyer aan de bal Credits Guido Machurot OH Leuven

Marie Detruyer uit Dilbeek kreeg onlangs haar tweede officiële selectie voor de Red Flames in de bus. De kotstudente in Leuven kreeg in de Belgische Super League al verschillende prijzen uitgereikt voor haar inzet en spel bij OH Leuven. De volgende bekroning kwam er met een selectie voor de nationale ploeg voor de interland thuis tegen Slovakije (12/11).

 

Marie Detruyer zette haar eerste voetbalstappen bij Beersel-Drogenbos Beeld Jens Detruyer
Marie Detruyer begon bij Beersel-Drogenbos Beeld Jens Detruyer

Ze begon met voetballen bij het plaatselijke Verbroedering Beersel-Drogenbos op haar vijfde. Na vijf seizoenen maakte ze de overstap naar Eendracht Aalst, ook daar bleef ze vijf jaargangen spelen tussen de jongens. Daarna volgde een jaartje bij de AA Gent Ladies, maar de combinatie met de school was lastig. Daarna volgde OHL. “Ik speelde aanvankelijk op de flank als zeven of elf. Daarna zat ik positioneel vaak op nummer tien, vorig jaar begaf ik me bij OHL op de flanken daar de noodzaak er het hoogste was. Ik kom het beste uit de verf als aanvallende middenvelder, zoals ik nu speel dus.”

Marie Detruyer nadert de tienerjaren bij Beersel-Drogenbos Beeld Jens Detruyer
Marie Detruyer nadert de tienerjaren bij Beersel-Drogenbos Beeld Jens Detruyer

Marie zit op kot in Leuven met tweelingzus Pauline, oudere broer Jens is momenteel actief als T1 van tweedeprovincialer KCS Machelen. De selectie voor de nationale ploeg viel voor Marie perfect.

“Ik maakte in juni de voorbereiding op het Europese kampioenschap mee bij de Red Flames, dat was al een stap in de goede richting. Nu was de tijd rijp voor mijn eerste selectie. Bondscoach Ives Serneels belde me op om me mijn selectie mee te delen. Hij sprak me moed in en zei me mijn ding te doen. We zitten nu met een delegatie van zes à zeven speelsters bij de nationale selectie. We verdienen het stuk voor stuk om erbij te zijn. OHL is al lang bezig met de ontwikkeling van de jeugd en dat komt zo tot uiting.”

Op competitievlak ging het met OHL vloeiend, zeer vloeiend.

“We hebben de minst moeilijke competitieduels achter de rug. De belangrijke periode met sterkere tegenstanders loert stilaan om de hoek. De tegenstand is gekend. Om RSC Anderlecht goed te kunnen inschatten, is het moeilijk. Er verdwenen er ginds veel en er kwamen velen in de plaats. Ze lijken minstens even sterk. Momenteel ligt mijn focus op de komende competitiematch tegen Racing Genk. Daarna volgt de nationale ploeg met het duel tegen Slovakije. Daarna ben ik van plan om zowel beker als kampioenschap te winnen met OHL”, weerklinkt het vol jeugdig enthousiasme.

In principe is het Detruyer haar tweede selectie, daar ze in juni 2021 een geblesseerde Davina Philtjens verving voor interlands tegen Spanje en Luxemburg. Dit is haar eerste rechtstreekse selectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *