logo Casalina

Keeper Sander Rottier, al vijf jaar een certitude bij KFC Werchter

Keeper Sander Rottier, al vijf jaar een certitude bij KFC Werchter
Doelman Sander Rottier in een zomerse periode

Doelman Sander Rottier (27) uit Baal begint aan zijn vijfde seizoen bij vierdeprovincialer KFC Werchter. Hij doorzwom al enkele watertjes vooraleer hij in de Grotestraat neerstreek. De steunpillaar bij de rood-witten hoopte vorig seizoen vurig op de titel, door de eerste coronabreak kwamen ze wat punten te kort voor promotie. Deze jaargang verloopt het momenteel middelmatig.

Rottier begon tegen een bal te trappen op zijn zesde en wel bij Olympia Wijgmaal, daar heeft hij tot de preminiemen zijn ding gedaan. Daarna sloot hij aan bij het toen net opgestarte project, Tielt-Winge 3000. “Dat waren toen alleen jeugdploegen om en rond Tielt-Winge die fusioneerden. Na vier seizoenen kon ik op mijn zestiende mijn eerste stapjes zetten in vierde provinciale. Dat jaar kreeg ik bovendien de kans om bij de provinciale jeugd in Betekom te gaan voetballen. Het was een moeilijke keuze om te maken, uiteindelijk heb ik die sprong toch gewaagd.”

Als zeventienjarige speelde hij zijn wedstrijden met de scholieren van KAC Betekom, maar trainen deed hij met de eerste ploeg onder leiding van coach Karel Keleman.

“Die jaren stonden wij als keepers in de schaduw van de ervaren Pascal Beeken. Dat zijn eigenlijk de meest leerrijke jaren geweest in mijn voetbalcarrière. Op mijn éénentwintigste vond ik dat het tijd was om zelf terug op het niveau van een eerste ploeg te spelen. Ik trok naar Rapide Wezemaal, dat jaar was geen succes. Nadien heb ik een seizoen een pauze ingelast om daarna bij vierdeprovincialer Plenke Werchter terecht te komen. Die jaargang deden we het allesbehalve slecht, maar echt meedoen bovenaan zat er niet in. Uiteindelijk maakte ik de oversteek naar overbuur KFC Werchter, toen nog in de heropbouw na de woelige jaren die ze hadden. Ondertussen speel ik er nu al vijf jaar. Vorig seizoen deden we lang mee voor promotie, maar Covid 19 gooide roet in het eten. Ik ben er zeker van dat als de competitie drie wedstrijden langer had geduurd, dan hadden we nu een reeks hoger gespeeld.”

Keeper Rottier keept in verschillende kleuren buiten groen en wit, kwam hij ook al in het geel in actie
Keeper Rottier keept in verschillende kleuren buiten groen en wit, kwam hij ook al in het geel in actie

KFC Werchter doet het dit seizoen niet slecht, maar ook niet denderend in vierde provinciale C. Ze staan momenteel gedeeld tiende met twee wedstrijden minder gespeeld dan de andere teams.

“In onze eerste wedstrijd speelden we ondermaats en verloren dan ook terecht tegen een heel sterk Bertem-Leefdaal. Daarna wonnen we wel van KVC Haacht B, waar we een hele wedstrijd de bovenhand hadden, maar uiteindelijk maar één keer konden scoren. Dat was ongeveer hetzelfde verhaal in onze laatste wedstrijd tot nog toe. We hadden op www.Regiosport.be gelezen hoe Klim-Op zich al tot de betere ploeg uitriep. We begonnen dan ook gemotiveerd en hadden een hele wedstrijd de bovenhand. Toch konden we maar één keer scoren. Uiteindelijk konden zij bij hun enige kans, in de laatste minuut, scoren vanop hoekschop. Dat was andermaal een pijnlijk puntenverlies waardoor we niet staan waar we eigenlijk zouden moeten staan.”

Nu moet Rottier samen met zijn team deze tweede coronabreak door.

“Voor mij persoonlijk is het wel even goed dat die verplichte pauze er eigenlijk is, hoewel er sneller duidelijkheid had mogen komen. Ik sluit me aan bij Kris Iwens, trainer van KV Tremelo, die stelde dat de competitie sneller had stil gelegd moeten worden. Binnen de club was er wel de wil en de gretigheid om bezig te blijven om zo fysiek klaar te zijn wanneer we er terug tegenaan mogen gaan. Ik verwacht dan ook dat we fysiek er wel gaan staan, alleen qua wedstrijdritme stel ik me vragen hoe we dit gaan opvangen! Laat ons hopen dat ze van bovenaf slim zijn en de clubs al iets vroeger laten oefenwedstrijden spelen en trainen.”

Ondertussen geniet Sander met volle teugen van zijn vriendin Amber en vooral zijn dochtertje Lily-Rose, dat een kleine zes maanden oud is.

Sommige ballen liggen een doelman zwaar op de maag
Sommige ballen liggen een doelman zwaar op de maag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *