logo Casalina

Kapitein Frederic Verbelen al decennia tevreden bij Sportief Rotselaar B

Kapitein Frederic Verbelen al decennia tevreden bij Sportief Rotselaar B
Verbelen zit een tegenstander op de huid

Derdeprovincialer Sportief Rotselaar B komt even verplicht op adem na hun eerste vijf matchen. In hun laatste match deden ze in de eerste helft nog redelijk mee met Boutersem United, in de tweede helft kregen ze op korte tijd enkele doelpunten binnen die tot verlies leidden. Ervaren kapitein en verdediger Frederic Verbelen (34) deelt de lakens uit en kijkt met plezier hoe de jeugd zich ontwikkelt. Hij speelt al de helft van zijn leven voor zijn club.

Met een zeven op vijftien bezetten de geel-blauwen momenteel een gedeelde achtste plaats.

“We wilden dit jaar een goede start realiseren, want vorig jaar waren we heel slecht uit de startblokken geschoten. De goede start was een feit door twee zeges tegen Herent B en Haasrode, dit met goed voetbal en veel kansen. Enkel de afwerking kon nog beter, waardoor we tegen Haasrode B onnodig diep moesten gaan. Nadien hadden we moeilijkere matchen tegen drie ploegen die bovenaan meedoen. We hebben telkens goed meegespeeld en werden in die drie duels enkel tijdens de tweede helft door Boutersem overklast. Zij hadden meer ervaring en minder kansen nodig om te scoren. Tegen SMS Lubbeek verdienden we om te winnen, maar maakten we de kansen niet af. De mogelijkheden kwamen er dan aan voor hen, niet zo bijster veel maar genoeg om een gelijkspel uit de brand te slepen, dat was wel een goede match van ons. Tegen Tremelo was het fifty-fifty, maar ook zij toonden zich efficiënter. Op zich zeker geen slechte start, we creëren veel en liggen zelden onder in het spel. Met veel jeugdige spelers die toch stappen aan het zetten zijn, ziet de toekomst er goed uit!”, wist de kinesist van opleiding en beroep die vlakbij in Rotselaarse deelgemeente Heikant woont.

Verbelen boette ietwat aan snelheid in, qua authoriteit blijft zijn status onaangetast. Hij speelt al heel zijn leven bij Rotselaar. Hij stond vanaf zijn zeventiende in de eerste ploeg en maakte de kampioenenfeesten van vierde naar derde en van derde naar tweede van dichtbij mee. Het is nu zijn vijfde seizoen bij de B-ploeg, ook daar maakte hij de promotie van vierde naar derde mee.

“Ik wil er vooral voor de volle negentig minuten de drive in houden bij de anderen. Soms zakken we een beetje weg en dan probeer ik hen aan te vuren om opnieuw te focussen. Ik probeer ook om voorop te gaan in de duels en de rust te bewaren als er wat discussie is met de ref of de tegenstander. Op deze leeftijd probeer ik ook nog af en toe mee te gaan om voorzetten te trappen, maar vooral de organisatie mee bewaren achteraan is mijn taak”, aldus de verdedigende kracht die zeventien jaar bezig is bij de eliteteams van Sportief Rotselaar.

Kapitein Verbelen in het klare daglicht
Kapitein Verbelen in het klare daglicht

Buiten de kantine van Sportief Rotselaar aan de Torenstraat vertoeft Verbelen ook wel eens in het café van zijn broer, Emmanuel. Dat is café Onder Den Toren – Bij Bele in de Schoolstraat 57 in Heikant, dat nam hij vele jaren geleden over van de illustere Guillame ‘Jomme’ Sterckx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *