Juwelier Wim Ruelens laat opvolger aan het roer komen

Juwelier Wim Ruelens laat opvolger aan het roer komen
De juwelierszaak van Wim Ruelens is nog de zijne tot februari 2021

Juwelier Wim Ruelens (46) in Boutersem trekt na vijftien jaar de stekker uit zijn activiteiten. Begin februari 2021 zal Thijs Van Goidsenhoven, die al meer dan tien jaar als trouwe zakenpartner steeds aanwezig was, de juwelierszaak overnemen. Ruelens roept “Sport Omroep” in het leven om wielerwedstrijden verder te voorzien van een aantal pilootwagens en een omroepwagen voor aan de aankomsten. Zelf zal hij ook verantwoordelijke worden van Rodania International wat betreft de Rodania pilootwagens.

Dat Ruelens de tune van zijn volgwagen in de koers een kleine maand geleden veranderde naar de Rodaniatune, deed bij sommigen al de spreekwoordelijke euro vallen.

Wim Ruelens in de vertrouwde Rodaniawagen in de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge
Wim Ruelens in de vertrouwde Rodaniawagen in de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge

“De winkel wordt in februari 2021 overgenomen door de trouwe zakenpartner Thijs Van Goidsenhoven, hij koopt het volledige pand over. De winkel blijft dus bestaan zoals deze is”, opent Ruelens. “Ik heb achttien jaar geleden dit pand gekocht en vestigde er een juwelierszaak. Ik begon van nul en bouwde een omvangrijk klantenbestand op. Door in koersen volgwagen te zijn bouwde ik een enorme naambekendheid op. Acht jaar geleden begonnen de verbouwingen aan het gebouw langs de Leuvensesteenweg, daardoor verdriedubbelden we qua oppervlakte, zes jaar geleden was het af. Binnen die week na heropening was er een zware ramkraak bij nacht. Waardoor ik al de kosten na de verbouwing nog eens over mij heen kreeg om mijn zaak terug te herstellen en ook opnieuw te vullen met uurwerken en juwelen. Het volledig proces heb ik alleen afgehandeld maanden na de overval. De daders kregen allemaal vier jaar cel. Na twee jaar waren ze al terug vrij. Tot op vandaag betaal ik nog steeds deze kosten aangezien de daders op hun beurt beroofd zijn en de goederen nooit meer terug gevonden zijn”, herinnert hij zich maar al te levendig. “Ik zit met dit plan al drie jaar in het hoofd en heb oplossingen gezocht. Dat houdt in dat de naam Wim Ruelens op zich stopt met in de actualiteit te komen. Ik zal koersen voorrijden met mijn volgwagen onder de merknaam Rodania ofwel onder “Sport Omroep”. Mijn wagenpark wordt wel iets kleiner. Onze podiumwagen werd ondertussen aan Belgian Cycling verkocht en deed al dienst op het Belgisch nieuwelingenkampioenschap van vorige week in Affligem”, doet hij uit de doeken.

Wim Ruelens (r) en opvolger Thijs Van Goidsenhoven terwijl ze de nieuwste gouden juwelen voor 2021 kiezen
Wim Ruelens (r) en opvolger Thijs Van Goidsenhoven terwijl ze de nieuwste gouden juwelen voor 2021 kiezen

Van Goidsenhoven gaat de digitale weg op, Ruelens heeft meer tijd voor andere zaken.

“Thijs zet de winkel verder, ik heb alle vertrouwen in zijn capaciteiten. Zijn doel is om het digitale aspect er meer bij te betrekken met bijvoorbeeld een onlineshop, daar heb ik helaas het geduld niet voor. Hij volgt ook nog een bijkomende opleiding bij Rodania om onder andere uurwerken te herstellen, daarnaast schoolt hij zich ook nog bij om juwelen te kunnen herstellen. Ik ben er ondertussen 46, ben vrijgezel en heb een mooie hond, onze Ruby. Ik kreeg in het verleden al enkele verwittigingen door “mijnen tikker”. Ik heb ook al enkele operaties aan het been en mijn voet achter de rug. Ik loop dagelijks vanaf de lies tot mijn voet ingetaped rond, dat kan ik ook geen jaren meer blijven doen. Misschien kan ik eindelijk eens op vakantie gaan, maar dat ziet er door deze gezondheidssituatie nog niet voor binnenkort uit.”

Ruelens weet nog niet waar hij vanaf februari zal wonen, gezien hij vanaf dan in principe “dakloos” is.

“Zo ver is het uiteraard nog niet. Ik ben met een gebouwencomplex en appartementsblok bezig waar ik samen met mijn viervoeter Ruby ook toezicht zal houden en er ook ondertussen voor zorgen dat we daar onze nieuwe thuis bij kunnen koppelen, maar de locaties staan hier nog niet vast op. Het zal geen Boutersem meer zijn. Ergens waar ik lang en goed in de natuur kan wandelen met Ruby, dat staat bovenaan mijn lijst.”

Ruelens was lang een mecenas van de koers had iets meer dan zeven jaar geleden even de Wim Ruelens Classics in handen met een stevig eindklassement. Ook schonk hij vaak een knap horloge aan de winnaars van bijvoorbeeld de Druivenprijs in Overijse, de GP Jef Scherens in Leuven of de Ronde van Vlaams-Brabant. In het verleden kreeg voormalig winnaar van deze vijfdaagse, onder andere de Nederlander Mathijs Paasschens uit Heverlee ook een mooi exemplaar van Ruelens.

Wim Ruelens met toenmalige eindwinnaar Mathijs Paasschens
Wim Ruelens met toenmalige eindwinnaar Mathijs Paasschens

Geef een reactie