logo Casalina

In beeld: TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow zetten een briljant punt achter het turnseizoen

In beeld: TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow zetten een briljant punt achter het turnseizoen
TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow zetten een briljant punt achter het turnseizoen
Meer dan 1.000 toeschouwers genoten onlangs van twee fantastische turnevenementen in sporthal De Meander in Rotselaar. TK Werchter toverde De Meander om tot een adembenemend mooi turnpaleis en de gymnasten deden de rest.

In een nokvolle sporthal De Meander vond the Best of Brabant plaats, een show waarin de beste gymnasten van Vlaams-Brabant van het afgelopen jaar het beste van zichzelf gaven en dit in alle turndisciplines. Pro Patria Wijgmaal zorgde er voor een gewaardeerde demo oefening, voor de ritmische gymnastiek tekende Gymgroep Haacht present met enkele mooie individuele oefeningen. Blauwput Kessel-lo bracht enkele mooie acro oefeningen en zette heel wat talentvolle meisjes van het toestelturnen op de mat. Ook Wildgym Herent met onder andere vier WK-geselecteerden bracht heel wat prachtige acro-oefeningen en een gesmaakte groepsoefing op de mat en deden hun naam van topclub uit de acro wereld alle eer aan. Gymgroep AS één van die Belgische topclus in het toestelturnen en met enkele medaillewinnaars op het recente Belgische kampioenschap liet mooie en moeilijkebalk, brug en grondoefefeningen bewonderen. Tenslotte was er nog de organiserende club TK Werchter die met drie WK-geselecteerde acrogymnasten en heel wat ander internationaal talent prachtige acro-oefeningen brachten met als apotheose een kanjer van een groepsoefening waarin choreografe Luka Struye zich helemaal laten gaan heeft en de acrogymmers van Werchter dit prachtig en foutloos uitvoerden.

In het tweede deel volgde dan de jaarlijkse turnshow van TK Werchter,  een topspectakel om u tegen te zeggen.

Weeral een stampvolle sporthal en meer dan 200 gymnasten zorgden voor een sfeervolle zondagnamiddag . Deze 35ste turnshow van TK Werchter met als thema “Behind the Curtain”, vertelde het verhaal van een jong meisje, Judith, dat er van droomde een theatershow te maken die iedereen zou verbazen. Zoals het hoort moesten er natuurlijk audities gedaan worden en alle leeftijdsgroepen van de turnclub kwamen op de vloer om het beste van zichzelf te geven en dat deden ze met bravoure. Het enthousiaste publiek, want dat was welkom op deze auditiedag, kon de nummers meer dan bekoren en vooral het shownummer van de demoploeg juist voor de pauze zorgde voor een eerste absolute hoogtepunt. Natuurlijk blaasden de acrogymmers van TK Werchter met hun spectaculaire wedstrijdoefeningen het publiek van hun stoelen met als absolute hoogtepunt de nieuwe groepsoefening van de acroafdeling. 19 internationale acrogymnasten brachten dit orgelpunt op het einde van de show tot een goed einde. De audities van Judith waren meer dan geslaagd en het publiek kon meer dan tevreden huiswaarts keren.

Hopelijk konden de talrijk aanwezige politici er ook van genieten en komen ze tot de vaststelling dat TK Werchter niet alleen tot de Belgische top behoort maar ook tot de internationale top en dat zij eindelijk eens een aangepaste accomodatie verdienen.

TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow
TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow
TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow
TK Werchter Best of Brabant en de jaarlijkse turnshow 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *