logo Casalina

Het vijfkoppige VBX Cycling ziet het licht en richt zijn pijlen op het veld, de weg en offroad

Het vijfkoppige VBX Cycling ziet het licht en richt zijn pijlen op het veld, de weg en offroad
VBX Cycling Team uit Strombeek

Het nieuwe VBX Cycling is een splinternieuw wielerteam uit Strombeek-Bever. Het is een elite 3 team aangevoerd door veldrijder Killian De Groodt, het mikt voorts op het off roadgegeven en granfondo’s.

“Ik heb dit team opgericht met enkel renners uit Vlaams-Brabant. Het bevat een mix tussen het wegwielrennen en offroad. Ik pakte zelf deze winter de provinciale titel bij de elite 3 in het veld en in die discipline nog de Belgische titel bij de nevenbond De Wielervrienden ZenneVallei. In totaal tel ik deze winter twaalf zeges”, wist De Groodt.

In zijn team zal hij worden bijgestaan door wegrenner Bert De Greef uit Halle, crosser Kevin Wielemans uit Hofstade, veldrijder Laurens Christiaens uit Zemst en zijn dorpsgenoot Thomas Van Hove uit Strombeek die eveneens voor het merendeel op de weg actief is.

“We ambiëren met de ploeg om een paar renners te hebben op het WK gravel en granfondo. Verder is er de lokale wedstrijd van de The Brussels Tour waar we als team op het podium mikken en verder mikken we ook op een paar podiums in de elite 3 wedstrijden. Natuurlijk vertonen we ook in de cross ambitie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *