logo Casalina

Fruitteler en bestuurslid bij FC Meensel-Kiezegem, twintiger Jonas Schutters

Fruitteler en bestuurslid bij FC Meensel-Kiezegem, twintiger Jonas Schutters
Siebe en Jonas Schutters van FC Meensel-Kiezegem op de markt van Tremelo

Wereldberoemd in Tielt-Winge, Tremelo, Heist-op-den-Berg en Geel: bestuurslid bij FC Meensel-Kiezegem en fruitteler Jonas Schutters (27). Samen met zijn neef en middenvelder bij de geel-zwarten Siebe Schutters brengt hij appelen en peren aan de man en geniet hij van de sfeer in de kantine en omgeving van hun faciliteiten in de Tieltsestraat.

Jonas begon op zijn zevende te voetballen bij FC Meensel-Kiezegem dat hij trouw bleef tot zijn 25ste. Hij speelde centraal op het middenveld.

“Het was een mooie tijd als speler. Enkele jaren geleden was er corona, ik werkte meer en meer en de motivatie was ook wat minder. Tegelijk werd er vanuit het bestuur een verjongingsoperatie ingezet. We gingen met enkele jongens uit het dorp eens een vergadering bijwonen omdat enkele oudere bestuursleden opa werden. Zo zijn we erin gerold. Buiten ik, kwamen huidige teamkapitein en veeldoener in het bestuur Niels Daenen, Felix Timmermans en Stijn Tits bij het bestuur. Binnenkort komen Jelle Ivens en sluitstuk in doel Davy Vanderstukken er ook bij, deze laatste komt niet meer in actie door een verdachte blessure genaamd “tisgoegeweestitis”, zo kan hij zonder tegendoelpunten tegen Boutersem United de competitie uitdoen, vermoed ik. Na Boutersem zou hij terug kunnen spelen”, aldus Schutters.

FC Meensel-Kiezegem anno 2022-2023 in lichtjes aangepaste outfit
FC Meensel-Kiezegem anno 2022-2023 in lichtjes aangepaste outfit

Arbeidsgewijs kwam hij bij zijn vader in de firma op zijn achttiende.

“Tijdens de week werk ik en doe ik ook markten aan. Mijn eerste markt was op dinsdag in Tremelo, daarna volgden die op zaterdag in Geel en die op zondag in Heist-op-den-Berg. In de zomer doe ik na het werk al eens het gras af van het tweede terrein, ik ga ook om de 2 weken om dranken voor de kantine. Daar tap ik vrijdag, zaterdag en zondag. Ik verkoop tijdens het hoogseizoen 10 à 12 appelsoorten, ook op de club zijn die populair bij spelers met kinderen. Bart Willems is een meer dan geregelde afnemer, ook van het appelsap.”

Siebe en Jonas Schutters van FC Meensel-Kiezegem up close and personal
Siebe en Jonas Schutters van FC Meensel-Kiezegem up close and personal

“Bij de club is Mario Derese voorzitter, de rest heeft niet onmiddellijk een vaste functie. We helpen waar mogelijk. Ik denk trouwens dat de toekomst van het provinciale voetbal een moeilijke zal worden. Alles wordt steeds duurder en de vrijwilligers groeien bij ons ook niet aan de bomen. We beleven wel plezier aan de derby’s tegen onder meer KVZ Glabbeek, Sporting Molenbeek, Tielt-Winge 3000 en FC Binkom. Ik vind persoonlijk de streekmatch tegen Binkom de leukste, we kennen er veel mensen.”

De geel-zwarten trekken dit weekend op bezoek naar tweede Boutersem United. Op zondag 2 april begint het thuisduel, uitgerekend tegen FC Binkom, een uur vroeger om 14 in plaats van 15 uur. Dit zodat iedereen na de wedstrijd de finale van de Ronde van Vlaanderen kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *