logo Casalina

Emma Volders beleeft haar voetbaldroom

Emma Volders beleeft haar voetbaldroom
Foto: Dave Rietbergen

Diestse voetbalster Emma Volders (18) timmert geduldig aan de weg naar de top. Rond haar vijftiende verliet ze KFC Diest om aan te sluiten bij de KRC Genk Ladies, een droom die werkelijkheid werd daar ze al sinds ze klein is voor hen supporter. Ondertussen werkte ze zich al op tot de beloftenploeg. Of “the sky the limit” is voor haar zullen de komende jaren uitwijzen, aan enthousiasme ontbreekt het haar niet.

Volders begon op haar vijfde al te voetballen bij de jeugd van KFC Diest. Haar eerste jaar was als verdediger, tot de U11 fungeerde ze als spits. Daarna speelde ze in wedstrijden van acht tegen acht op het middenveld. “Ik speel daar momenteel nog altijd, maar kan het centraal achteraan ook wel”, wist de studente die in deze maand aan de studie orthopedie begint aan hogeschool Thomas More in Geel.

Rond haar vijftiende verkaste ze van KFC Diest naar KRC Genk Ladies, waar ze nu al drie seizoenen vertoeft.

“Ik kwam er bij de U15 terecht waar ik speelde tegen jongens. Na een half jaar kwam ik in hun derde ploeg in eerste provinciale uit. Vorig en dit seizoen speel ik in hun tweede team, de beloften, in eerste nationale. Ik wou altijd in de eerste ploeg spelen, die ambitie is er nog steeds, maar ik wil gestaag groeien met speelminuten in eerste nationale en dan zie ik wel waar ik uitkom. Mijn vader is al zijn hele leven supporter van Racing Genk, de clubliefde zat er bij mij al in van kleins af aan. Ex-speler Kevin De Bruyne is dan ook één van mijn idolen. Bij de vrouwen kijk ik op naar Amerikaanse werelkampioene en kapitein van het nationale team Megan Rapinoe”, aldus de tiener die drie keer per week traint. “Ik vind ondertussen van mezelf dat mijn spelinzicht meer dan in orde is, aan mijn rust aan de bal kan ik nog wat werken.”

Foto: Andy Van Olmen

Vaak wordt meisjes- naast jongensvoetbal gelegd, maar dat is appels met peren vergelijken volgens Volders.

“Beide geslachten hebben toch wel een andere manier van spelen. De jongens spelen sneller, maar wij komen op sommige gebieden mooier en technischer uit de hoek op een voetbalveld. Wel kan ik jonge speelsters aanraden om zo lang mogelijk met jongens in wedstrijdvorm te blijven spelen. Zo ontwikkel je beter je snelheid en raak je zo een stap verder dan meisjes die dit niet deden”, wist Volders.

De Belgische nationale ploeg, de Red Flames, is momenteel aan het verjongen.

“Het is een positief gegeven dat de kaart van de jeugd wordt getrokken, zodat zo de speelsters op die manier ervaring kunnen opdoen. Ik vind dat een verbetering. Uiteraard ben ik grote fan. Zelf speelde ik al voor de provinciale selectie van de nationale ploeg, maar voorlopig zal het bij supporteren blijven”, besluit Volders haar analyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *