logo Casalina

Chelsea Godier is helemaal klaar om de voetbalwereld te veroveren!

Chelsea Godier is helemaal klaar om de voetbalwereld te veroveren!
Chelsea Godier verdedigt al vijf seizoenen de kleuren van KVC Westerlo Foto: Nathalie Daniele

Ze is begin februari zestien geworden maar Chelsea Godier uit Betekom is al volop bezig om de voetbaltop te bestormen. Op het veld speelt ze mee met de jongens van KVC Westerlo, volgend jaar mag ze aansluiten bij de U17 van de Red Flames. Indoor gaat het momenteel een tikkeltje sneller, daar komt ze sinds begin 2021 uit voor topklasser, de FP Halle-Gooik Girls. Bovendien werd ze voor geselecteerd voor de Uefa European Woman’s Futsal Championship: Preliminary Round in Gibraltar, waar ze haar eerste caps kan scoren.

Chelsea begon op haar vierde te trappen tegen een bal bij KV Tremelo, daarna vertrok ze naar KAC Betekom voor twee seizoenen. Daarna volgden OHL, KSK Heist en ondertussen heeft ze haar vijfde veldvoetbalseizoen achter de rug bij KVC Westerlo. Daar kwam ze vijf jaar uit bij de jongens. Volgend jaar sluit ze aan bij de U17 Red Flames.

“Ik heb zoveel geluk gehad dat ik er mocht spelen en starten. De competitiematchen die we konden en mochten spelen, vond ik heel fijn. Jammer dat corona al snel ervoor zorgde dat de competitie werd gestaakt. We zijn nog wel actief als club, de trainingen lopen nog tot 20 mei”, wist de studente topsport en wetenschappen aan het Atlas College in Genk. Ze staat dagelijks om kwart voor zes op om daarna met de trein schoolwaarts te gaan. “Ik speel in de nationale ploeg al enkele jaren met jongens. Ik testte als twaalfjarige al eens voor de U17, maar ik was te jong om uiteindelijk te kunnen aansluiten.”

Indoor begon ze bij de u10 bij Panna Bilzen, dat tegenwoordig als Panna Tongeren door het leven gaat. Daar bleef ze ongeveer vijf jaar, sinds Nieuwjaar is ze speelster van de FP Halle-Gooik Girls.

“Als gevolg van corona kon ik er tot nu toe nog maar één keer gaan trainen, maar de sfeer zit er goed, dat werd al snel duidelijk”, wist de centrale verdediger, maar soms ook middenvelder van positie. “Ik ben blij dat ik met mijn twee ploeggenotes bij Halle-Gooik Nena Suet en Morgane Wijns tot de selectie behoor. Ik ervaar daar weinig zenuwen voor, ik vind het vooral een eer dat ik kan spelen voor mijn land. Ik ben er zeker van dat het een mooie ervaring zal worden. We spelen in Gibraltar en komen uit tegen het thuisteam en tegen Kazachstan. Dat lijken me haalbare kaarten om ons te kwalificeren.”

Chelsea Godier in de outfit van de FP Halle Gooik Girls
Chelsea Godier in de outfit van de FP Halle Gooik Girls

Chelsea en de nationale selectie spelen hun voorronde voor het EK vanaf 1 tot en met 7 mei plaats in Gibraltar. Ze vertrekken deze zaterdag naar hun bestemming. Op 5 mei komen ze uit tegen Gibraltar en daags nadien tegen Kazachstan.

“In de toekomst wil ik helemaal gaan voor een carrière op het veld en droom ik van de Red Flames. Op vlak van competitie bekijk ik de Engelse en Franse competitie als de top. Het indoorgegeven is wel iets enorm leuk om mee te nemen, daar geniet ik nu goed van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *