logo Casalina

Bij VC Bekkevoort werd afscheid genomen van een grote voetbalnaam

Bij VC Bekkevoort werd afscheid genomen van een grote voetbalnaam
De fotocollaga van Cedric Pira vervaardigd door VC Bekkevoort

Zijn naam gaan we nog niet onmiddellijk prijsgeven. Wel kunnen we stellen dat deze voetballer zowel op als naast het veld een correcte, sympathieke, bescheiden en gerespecteerde clubspeler was bij alle ploegen die van zijn diensten konden genieten. Ook zijn tegenstanders waren van die mening.

Papa Pira knoopte de eerste voetbalschoentjes van Cedric (°1985) vast bij de duiveltjes van KVK Tienen. Cedric doorliep er alle nationale jeugdreeksen en behaalde er meerdere kampioenstitels. Bij de nationale miniemen kende hij een uitzonderlijk seizoen bekroond met 48 doelpunten. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en dus werd hij ook op zeer regelmatige basis opgeroepen voor trainingen en matchen bij de Brabantse jeugdselecties.

De afscheidnemende Cedric Pira van VC Bekkevoort
De afscheidnemende Cedric Pira van VC Bekkevoort

Cedric Pira debuteerde op zijn zestiende in het provinciale voetbal bij Crossing Vissenaken in vierde provinciale. Hij bleef er vijf seizoenen en droeg met meerdere assists en doelpunten zijn steentje bij in de promotie naar derde provinciale. Daarna volgden twee jaar bij Toekomst Bunsbeek in derde provinciale. Ondertussen probeerde het opkomende Arsenal Oplinter reeds drie jaar om Cedric in te lijven. Cedric vond zich toen echter nog niet rijp voor tweede provinciale en hield voorlopig de boot af om zijn studies communicatiewetenschappen tot een goed einde te kunnen brengen.

In 2009 debuteerde hij uiteindelijk toch in tweede provinciale bij Arsenal Oplinter. Hij had aanvankelijk wat moeite met het hoger tempo in tweede maar knokte zich in de eerste ploeg om ook daar regelmatig zijn goaltje mee te pikken. In het seizoen 2011-2012 zakte Cedric af naar derdeprovincialer FC Binkom om het seizoen af te sluiten op een derde plaats. Een jaar later werd Cedric er topscorer en beukte met zijn vele doelpunten voor FC Binkom voor het eerst de poort open naar tweede provinciale. In zijn derde jaar kon Cedric met zijn ploegmaats bij Binkom het behoud realiseren.

Na drie jaar Binkom verkaste Cedric opnieuw naar Arsenal Oplinter in tweede provinciale. Wanneer Arsenal Oplinter in 2017, fuseerde met eersteprovincialer VV Houtem, koos Cedric voor speelzekerheid en dus een transfer naar VC Bekkevoort in tweede provinciale waarmee hij in 2018-2019 de eindronde mocht spelen. Een seizoen later volgt de degradatie naar derde. Cedric bleef VC Bekkevoort trouw om er na zes seizoenen en op zijn 38ste zijn carrière af te sluiten in derde provinciale. 

VC Bekkevoort moest de voorbije weken al eens roteren maar is al elf duels ongeslagen
VC Bekkevoort met kapitein Pira

Het bestuur van VC Bekkevoort zette hem terecht uitgebreid in de bloemetjes op zijn laatste speeldag en overhandigden hem een mooie fotocollage.

Cedric Pira met het bestuur van VC Bekkevoort
Cedric Pira met het bestuur van VC Bekkevoort

Artikel en beeld: GTi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *