logo Casalina

Belgian Cats verbreken toeschouwersrecord met meer dan 10.000 fans op Olympisch kwalificatietoernooi tegen USA

Belgian Cats verbreken toeschouwersrecord met meer dan 10.000 fans op Olympisch kwalificatietoernooi tegen USA
Belgian Cats willen tegen team USA immers een nieuw toeschouwersrecord vestigen

De eerste wedstrijd op het Olympisch kwalificatietornooi, op donderdag 8 februari 2024 in het Sportpaleis in Antwerpen, belooft er eentje voor de geschiedenisboeken te worden. Dan zullen de Belgian Cats tegen team USA immers een nieuw toeschouwersrecord vestigen voor een dameswedstrijd in België. Het vorige record stond in het damesvoetbal op naam van Standard Luik, met 9.027 supporters. Voor de wedstrijd van de Cats tegen de Verenigde Staten zijn er nu al meer dan 10.000 tickets verkocht.

De verkoop van de dagtickets ging op dinsdag 5 december van start. Ervoor konden sinds 29 november wel al tickets aangekocht worden via een all-games pass, dat staat voor een ticket dat recht geeft op alle wedstrijden op het OQT, en ook voor de clubs werden al acties op poten gezet. Daarnaast stonden maar liefst meer dan 5.000 fans op de wachtlijst. Aanvankelijk werd gehoopt op een publieksrecord tijdens de laatste wedstrijd tegen Nigeria op 11 februari, maar de verkoop van de wedstrijd tegen USA loopt als een sneltrein. Er zijn wel degelijk nog tickets voor die wedstrijd beschikbaar, maar je zal er dus snel bij moeten zijn.

Op het Olympisch kwalificatietornooi kunnen de Belgian Cats zich onder leiding van coach Rachid Méziane voor een tweede opeenvolgende keer verzekeren van een plek op de Olympische Spelen. Nog 14 teams zijn in de running voor de 10 resterende plaatsen. Gastland Frankrijk en regerend Olympisch kampioen USA zijn al zeker van een plekje. Naast het OQT in Antwerpen vinden nog tornooien plaats in Brazilië, China en Hongarije.

Programma OQT

Donderdag 8 februari 2024

18.15 uur Senegal – Nigeria 20.45 uur USA – België

Vrijdag 9 februari 2024

18.15 uur Nigeria – USA 20.45 uur België – Senegal

Zondag 11 februari 2024

16.45 uur België – Nigeria 19.15 uur Senegal – USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *