logo Casalina

Hasselt Stix boeken dubbel succes op Frans jeudgtoernooi

Hasselt Stix boeken dubbel succes op Frans jeudgtoernooi
De Hasselt Stix konden vieren in Frankrijk

Hockeyclub Hasselt Stix heeft afgelopen weekend een dubbele overwinning behaald op het prestigieuze internationale hockeytoernooi in Wattignies, Frankrijk. Het toernooi, dat zijn dertigjarige bestaan vierde, verwelkomde teams uit Frankrijk, Spanje, Italië, België en Nederland. Hasselt Stix nam deel met twee gemengde teams, jongens en meisjes, in de leeftijdscategorieën U10 en U16.

De Hasselt Stix zagen hun U16 een spannend duel afwerken
De Hasselt Stix zagen hun U16 een spannend duel afwerken

De voorrondes werden gespeeld op zaterdag en zondag, waarbij beide teams van Hasselt Stixs schitterden onder een stralende zon in Lille (Wattignies). Dankzij uitstekende prestaties eindigden beide teams als eerste in hun poule.

Op Pinkstermaandag stonden de halve finales op het programma, waarin de twee teams overtuigend hun wedstrijden wonnen. De officiële finales vonden plaats op maandagmiddag, onder toezicht van internationale scheidsrechters en vier nationale spelers van het Franse team.

In de finale van de U10-categorie nam het team van Hasselt het op tegen Parijs. Het team behaalde een overtuigende overwinning met een eindscore van 1-6. De score werd geopend met twee terechte strafballen, benut door Loic Dias en Quinten Hommes. Jules Busschots bleef de goalie van Parijs bestoken met ballen. De dames van het team, Aline Leroi en Alexine Busschots, bleven aanvallen langs de lijnen samen met Victor Busschots en droegen bij aan de indrukwekkende score. De verdediging hield stand onder de druk met Simon Speelmans, Jack Renier, en doelman Emiel Gijbels in vol ornaat. Coach Vincent Hommes zag zijn werk van het hele jaar beloond met een verdiende overwinning. De beker vond terecht zijn plaats en werd trots meegenomen naar Hasselt.

De U16-jongens vormden een team samen met twee speelsters van Royal Orée en droegen samen de Belgische vlag op het internationale toernooi. Mathis Dias, Arnaud Leroi, Jannes Piasecki, Lucas Dirix, Staf Deckers, en Tuur Vandormael gingen de strijd aan met Amiens in de finale op zondagnamiddag. Na een zenuwslopende match konden ook zij met een 2-3 winst de beker mee naar huis nemen. Coaches Dieter Dias en Emanuele Iossa konden hun vreugde niet op.

Kortom, Hasselt Stix maakte er een topweekend van in Frankrijk met twee keer de hoofdprijs af te schieten.

Hockeyclub Hasselt Stix is een toonaangevende hockeyclub in Limburg, die zich inzet voor de ontwikkeling van jong talent en het bevorderen van de hockeysport. Met een focus op sportiviteit, teamgeest en plezier, biedt de club een inspirerende omgeving voor spelers van alle leeftijden. Heb je ook zin om eens te proeven van hockey? Kom dan zeker naar één van de Start2hockey dagen in mei of juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *