Waterloo Ducks gaan nipt winnen op KHC Leuven en doen goede zaak

Leuvenaar Pat Harris probeert de Waterloodefensie te omzeilen

Het matchbegin was ondanks de mooie affiche niet veelbelovend, het was pas rond het half uur dat de doelpunten erin gingen. Bij de bezoekers deed voormalig Leuvenaar en doelman Vandenbroucke het prima en hield hij zijn team op voorsprong. De Ducks kwamen 0-1 voor, maar het werd al snel 1-1. De groenen liepen uit, vooral de 1-3 van Wilbers was de moeite om te zien. De Leuvenaars konden nog de 2-3 realiseren, maar de bezoekers namen de punten mee naar huis.

In het openingskwart viel het spel nogal steriel te noemen, er was bitter weinig doelgevaar. Voor de Ducks miste Lemaire een scherpe voorzet, aan de overzijde lanceerde Van Lembergen een schot dat in het zijnet te belandde. In het tweede kwart kwam het eerste echte doelgevaar via twee strafcorners van Madeley. De eerste poging belandde via een voet naast, de tweede belandde wel in het doelkader maar werd gered door Vandenbroucke. Iets na het half uur werd een voorzet vanaf rechts binnengetikt door Van Marcke, 0-1. Een verdiende opener voor de Ducks die het overwicht hadden. Bij de bezoekers was Boccard het slot op de deur achteraan, Leuvenaar Georgis deed zijn best om de Leuvense voorhoede te bedienen maar had het niet onder de markt.

Van Marcke (centraal) wordt gefeliciteerd met de 0-1

Kort na de rust kreeg Leuven een strafcorner, Madeley nam deze andermaal voor zijn rekening. Zijn schot ging volgens de ref buiten en het thuisteam mocht zich weer klaar maken voor een penalty corner ondanks Waterloos protest. Nu zette Dekeyser zich achter de bal en trof raak, 1-1. De vijf daaropvolgende minuten controleerde Leuven, maar daaruit volgden geen treffers.

Dekeyser (centraal met Oregonstick) maakte net de 1-1

Boccard bediende aan de overzijde binnendoor in de zone van de waarheid Lemaire die thuisgoalie Carr verschalkte, 1-2. Slechts enkele minuten later kreeg Harris een groene kaart en moest Leuven even met tien verder. Uit die fase volgde de actie waarop Wilbers de bal links kreeg aangespeeld, vanuit een scherpe hoek realiseerde hij op straffe wijze de 1-3. Kort daarna miste Dykmans de kans op de 1-4, zijn bal vloog rakelings naast.

Lemaire is de 1-2 voorbij doelman Carr aan het werken

In het slotkwart kregen Maraite en Harris nog enkele kansen, maar hun inzetten kwamen naast doel of op Vandenbroucke terecht. Met nog enkele minuten in de aanslag leek een voorzet van Harris voorlangs te rollen tot Dekeyser er zijn stick tegen plaatste, 2-3 en nog enkele minuten spanning! Uiteindelijk kwamen de Ducks nog het dichtste bij het vijandelijke doel via een schot van Dumont dat in het zijnet verdween. In de stand van poule B doen de Ducks een goede zaak, ze lopen drie punten weg van tweede Orée, Leuven deelt de derde plaats met Beerschot. Beiden hebben elf punten op hun conto staan.

Harris zag zijn bal op keeper Vandenbroucke belanden

Doelpunten: 32′ Van Marcke (0-1), 37′ Dekeyser (1-1 op strafcorner), 45′ Lemaire (1-2), 49′ Wilbers (1-3), 65′ Dekeyser (2-3)