Vrouwen KHC Leuven trekken laken naar zich toe in tweede helft tegen White Star

De blije Leuvensen voor het scorebord

De vrouwen van KHC Leuven boekten hun eerste competitiezege tegen White Star uit Evere. Op slag van rust zag het er minder goed uit voor de thuisploeg, gezien White Star in een mum van tijd 1-2 voorkwam. In de tweede helft benutten de Leuvensen de vrijgekomen ruimte in de defensie van de bezoekers en liep de score op.

Na vijf minuten bracht de Argentijnse Marcucci het eerste gevaar voor Leuven, centraal liet ze de bal enkele keren op haar stick stuiteren en omspeelde zo enkele tegenstanders. Ze schoot op doel maar de bezoekende goalie Gybels redde, in de rebound was Dujardin er als de kippen bij om de opener te scoren, 1-0.

Dujardin duwt de 1-0 binnen

Op het kwartier kan bezoekster Boey de bal niet binnen leggen, een eerste waarschuwing… Net op het einde van het eerste kwart volgt een strafcorner voor White die Dalla Vittoria scoort tussen enkele benen in, 1-1.

Dalla Vittoria wordt gevierd met de gelijkmaker

Het tweede kwart was amper begonnen of de Brusselsen kregen een stroke die Motte links van doelvrouw Liébin raak ramde,zowaar 1-2. KHC wilt reageren, maar komt tot geen pasklaar antwoord op de achterstand tot aan de rust. Een ver schot van een goed acterende Paulus wordt nog gedevieerd door Boyen maar de bal vloog naast.

Motte staat klaar voor de 1-2

Na een donderpreek van coach Dekeyser kwam de boodschap aan. Kort na de rust nam Paulus een strafcorner, in de rechterhoek stootte haar inzet op de benen van doelvrouw Gybels. In de rebound legde Van Lindt af voor Vanhee, die trof raak, 2-2.

Vanhee scoort de 2-2 en schreeuwt het uit

Bij de bezoeksters dreigden Figueras en Granatto, maar de laatste goede pass ontbrak. Op minuut vijftig kwam Brusselse verdedigster Renders eruit en trok ze op wandel, ze ging vijf Leuvensen voorbij vooraleer af te leggen op Boey. Die snelde naar vijandelijk doel, maar ondertussen was Liébin tijdig uit haar doel gekomen om het gevaar te ontzenuwen. De laatste kans van het derde kwart begon op de stick van Van Lindt die een lange bal verstuurde naar Roels die rechts overhoek raak scoorde, 3-2, van een ommekeer gesproken, maar daar bleef het niet bij!

Dubbel vieren! Op de voorgrond feliciteert Paulus Van Lindt met de pass, achter hen vieren ze de 3-2

Amper enkele minuten later verstuurde Van Havenbergh een lange pass naar Vanhee die Dujardin bediende. Dujardin stelde niet teleur en verwerkte de bal in de linkerhoek, 4-2, Leuven vond meer ruimte in de bezoekende defensie. Vervolgens kon een vallende Palfliet de bal nog tot bij Duthoit frommelen, die er nog 5-2 van maakte.

De 5-2 is een feit!

White probeerde nog een aansluitingstreffer te realiseren, maar in de afwerking komen ze te kort. Motte kwam er nog het dichtste bij nadat ze een voorzet van Gaspari voorlangs schoot. Daarna kregen nogmaals Motte en Raddoux nog kansen, maar ze konden niet besluiten. Ook kapitein Ponthieu miste een kans in de slotfase. The only way is up voor KHC. White Star op zijn beurt mag na deze wedstrijd zo goed als zeker top acht uit het hoofd zetten.

Doelpunten: 5’ Dujardin (1-0), 18’ Dalla Vittoria (1-1), 20’ Motte (1-2), 41’ Vanhee (2-2), 53’ Roels (3-2), 55’ Dujardin (4-2), 61’ Duthoit (5-2)