logo Casalina

Voormalig Red Lion Laurent Jacquet nieuwe hockey manager Blue Lions Tervuren

Voormalig Red Lion Laurent Jacquet nieuwe hockey manager Blue Lions Tervuren
Het domein van de Blue Lions Tervuren vanuit de lucht bekeken

Vanaf seizoen 2023-2024 is Laurent Jacquet de nieuwe hockeymanager bij de Blue Lions Tervuren. Laurent is lid van de Blue Lions Heren-1 ploeg, en eveneens coach van de U8 en Junior Ladies. Laurent heeft twintig jaar tophockey gespeeld bij KHC Leuven en werd met hen Belgisch kampioen in 2008. Hij is ook een voormalige Red Lion. Na zijn hockeycarrière nam hij een rol op binnen het bestuur van Hockey Club Leuven. Net voor Covid verhuisde hij naar Tervuren.

Hij is ook een fervente tennisser en zeilfanaat. Naast zijn passie voor sport is hij ook actief in coaching en leiderschap in organisaties waar hij mensen helpt het beste uit zichzelf te halen en betere teams te maken.

Laurent moest niet lang nadenken toen de positie van hockeymanager bij Blue Lions vacant was! Hij wil graag de club verder helpen ontwikkelen en is erg enthousiast over het potentieel van de Blue Lions. Hij gelooft ook in een uitbreiding van het hockeyteam met zo veel mogelijk samen werken aan de uitbouw van de club.

Stijn Verschuuren, afscheidnemend Hockey Manager blijft actief in de club en concentreert zich op zijn rol als overkoepelend voorzitter van Blue Lions Hockey en Tennis Club Tervuren. Stijn was Hockey Manager bij Blue Lions sinds 2016 en onder zijn impuls groeide Blue Lions van net iets meer dan een honderdtal leden naar meer dan 600 en verhuisde de club naar een nieuwe site met een nieuw hockeyveld in 2020. “Met Laurent Jacquet bestendigen we de visie van Blue Lions als familiale club mèt ambitie en start een nieuwe periode binnen Blue Lions Hockey”, wist Stijn Verschuuren.

Nieuwe voorzitter Laurent Jacquet aan de bal
Nieuwe voorzitter Laurent Jacquet aan de bal

Over Blue Lions Hockey & Tennis Club Tervuren Hockey

Opgericht in 2009, en ondertussen gegroeid naar meer dan 650 Actieve Hockey Leden, dat was alleszins het geval in maart 2023. Blue Lions een jonge dynamische hockeyclub, actief in de Vlaamse Hockey Liga. De club situeert zich naar ledenaantal binnen de top 35 op Belgisch niveau en binnen de top twintig in Vlaanderen. Meer dan zeventig procent van de leden is woonachtig in Tervuren. De club heeft meer dan vijftig hockeyteams actief in competitie, zowel outdoor als indoor en in Trim, Ladies & Gents, Heren & Dames. Eind 2020 verhuisde de hoofdactiviteit van de club van Sportcentrum Diependal in Tervuren, naar De Polygoon, eveneens in Tervuren. Deze site werd op 1 januari 2020 door de gemeente Tervuren in concessie genomen en herbergt naast een gloednieuw FIH Global Hockey Waterveld ook Tennis (11 buitenbanen, 1 binnenbaan) en Golf. Sindsdien werd Blue Lions herdoopt tot Blue Lions Hockey & Tennis Club Tervuren. Blue Lions bereidt de toekomst voor met een groot infrastructuurproject dat naast overdekte tennisbanen ook padel en nieuwe hockey infrastructuur voorziet. De volledige club bestaat uit vandaag meer dan 1500 leden in Hockey, Tennis & Pickleball.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *