logo Casalina

Uitslag verkiezing voor ontbrekende vakje Monopoly Leuven is bekend!

Uitslag verkiezing voor ontbrekende vakje Monopoly Leuven is bekend!
KHC Leuven verovert het laatste vakje in de Leuvense versie van Monopoly

Dat Leuven een eigen officiële versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly krijgt, raakte in de loop van vorige week bekend. Deze uiterst gelimiteerde uitgave zal pleinen, straten en gebouwen uit de stad bevatten. Maar ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaartjes zullen in een Leuvens jasje worden gestoken. Eén vakje van het Monopolybord werd nog niet ingevuld, uiteindelijk werd hockeyclub KHC Leuven verkozen om deze tijdelijke hiaat in te vullen.

De Leuvenaar kreeg de kans om zijn of haar favoriet te kiezen uit verschillende sportverenigingen. Die stemronde is sinds voorbije nacht afgelopen en de stemmen zijn geteld. Uiteindelijk werden er maar liefst 9.111 stemmen verzameld en dat op amper een week tijd. Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Na verschillende oproepen van enkele kandidaten werd het een nek-aan-nek race met nog een opvallende remonte op de laatste stemdag.

Nu is het resultaat dus bekend en de Koninklijke Hockey Club Leuven trok aan het langste eind. Met in totaal 32,8% van de stemmen komen zij op het officiële Monopoly Leuven spelbord, naast voetballende topklasser OH Leuven. De eervolle tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Leuven Bears (20,8%) en Ice Hockey Club Leuven (12,9%). Leuven Bears stond tot en met de voorlaatste dag op kop, maar heeft op de slotdag alsnog zijn plaats verloren aan Koninklijke Hockey Club Leuven. Net naast het podium, op plaats vier, vinden we de Leuvense Balletakademie (11,2%). Rugby Club Leuven (7,1%) sluit de top vijf af.

Bovendien werd Monopoly Leuven heel warm onthaald door de inwoners en winkel(h)iers. De voorverkoop schoot als een komeet de lucht in. Vooruitbestellen is nog steeds mogelijk via www.MONOPOLYLEUVEN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *