logo Casalina

Tigers Keerbergen terug tussen de mensen in nationale drie

Tigers Keerbergen terug tussen de mensen in nationale drie
Eerste herenploeg van de Tigers Keerbergen

De eerste herenploeg van de Tigers Keerbergen komt stilaan op toerental in nationale drie. De voorbije twee speeldagen wonnen ze twee keer met 3-0. Thuis tegen laagvlieger Lynx uit het Waals-Brabantse Ittre was dat nu geen verrassing, maar uit op toenmalige leider Zaid uit Ukkel was dat des te meer.

Door de recente zeges klimmen de Tigers naar een gedeelde vierde plaats in de ranking op amper drie éénheden van de leiding. Enkel de eerste promoveert. Nieuwe coach Mariela Mondaca kende geen makkelijk competitiebegin, maar ziet stilaan de lucht opklaren.

“Het was een nieuwe spelersgroep met een nieuwe coach, kwam daarbij dat de start van de voorbereidingen allesbehalve ideaal verliep door het coronavirus. Ze vonden elkaar niet onmiddellijk op het veld, maar ze verstonden gaandeweg hoe mijn visie op het spelletje was. Het was de bedoeling om een ploeg op te bouwen die de komende twee seizoenen vorderingen moest maken, promotie behoorde op zich niet tot de mogelijkheden. De resultaten kwamen er omdat de jongens zo gedecideerd trainen en spelen. Goed hockey brengen met een goed team is de hoofdbetrachting, maar de promotiemogelijkheid is er. We moeten blijven groeien en dan komen we vanzelf op de plaats die we verdienen, het seizoen is trouwens nog lang.”

De uitpartij op toenmalige leider Zaid was “makkelijker” dan de wedstrijd thuis tegen laagvlieger Lynx.

“Ik was me bewust van het gegeven dat Zaid op kop stond, maar liet me er niet door afleiden. De groepsgeest evolueerde positief en we leerden rekening houden met andere zaken zoals onder andere de karateristieken van de tegenstander. We hebben op Zaid met enkele basisfundamenten van het hockey de bakens verlegd. We waren dominant en dat reflecteerde zich in de score. Ook de goede concentratie waarmee we de match afwerkten was doorslaggevend. Thuis tegen Lynx was het helemaal anders, het spel lag continu stil. Bij hen vielen ook twee gewonden, waarvan er ééntje naar het ziekenhuis werd overgebracht. Aan een hoog tempo spelen was dus zo goed als onmogelijk, het was een uitdaging om je focus te behouden. Gelukkig scoorden we op de goede momenten. Onze volgende match zou normaal gezien zondag op Hockey Club Luxembourg plaats vinden, uiteraard is het afwachten wat de regering binnenkort zal beslissen over sporten in verhouding met deze covid 19-situatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *