Strafcorners doen Beerschot de das om tegen KHC Leuven

Beerschot drukte enorm bij momenten

Beerschot kwam op het veld van KHC Leuven sterk opzetten , zeker in het tweede kwart waardoor ze 1-2 voorstonden. De thuisploeg kreeg nog een kleine tien strafcorners tegen, waarvan twee keer drie op enkele minuten. Het vizier van de paars-witten stond niet optimaal, dat van Leuven wel. In het slot van het derde kwart maakten ze er uitgerekend op strafcorner 3-2 van via Dekeyser.

Na vijf minuten was het eerste gevaar voor de paars-witten. Perez realiseerde een steal over rechts. Hij trok naar de achterlijn om koers te zetten naar doelman Carr die hij lobde, aan de tweede paal stond Cabuy te wachten. Ook hij zette opnieuw voor, maar er was niemand om de bal in doel te verwerken. Catlin trof daarna met een boogbal de handschoen van doelman Carr. Op minuut tien trof De Sloover op een gecontesteerde strafcorner raak, 0-1.

De Sloover scoorde zonet de 0-1

Aan de overzijde viel ook een strafcorner voor Leuven, Madeley kreeg de bal en schoot rechtsonder in doel binnen, 1-1.

Madeley met de 1-1 aan de stick

Niet zo lang daarna schoot bezoeker Perez op doel, Catlin had prijs in de rebound en bracht Beerschot op voorsprong, 1-2. Vliegensvlug kwam er daarna een kans voor Maraite die door Verhoeven werd gered.

Catlin wordt gefeliciteerd met de snelle 1-2

In het tweede kwart zette de Amerikaan Harris, die aan zijn tweede competitieduel toe was, centraal een actie op. Hij gaf de bal af aan Murray die de aanval op de rechterflank doorzette. Zijn voorzet zocht en vond Dekeyser die overhoeks de gelijkmaker realiseerde, 2-2! Ondanks de druk van de bezoekers kwam Leuven er op scorend vlak goed uit. Daarna kreeg Beerschot drie strafcorners op twee minuten tijd, Catlin miste de laatste daarvan in de rebound. Voor de uitploeg tekenden Perez, Verhoeven en Duvekot nog voor gevaar. Voor Leuven zag Maraite een gekruist schot afgeschampt, 2-2 aan de rust.

Met de 2-2 bracht Dekeyzer er de spanning terug in

Beerschot begon de tweede helft andermaal met drie strafcorners op twee minuten tijd, maar opnieuw viel er geen succes te noteren. Leuvens kapitein Santana vond daarna de immerzwervende Murray op de linkerzijde, hij bediende voor doel Van Lembergen maar deze kreeg de bal niet goed op de stick. Beerschot op zijn beurt zag De Sloover de bal naar Cabuy spelen, vandaar ging het in zeven haasten naar Capelle die in het zijnet afwerkte. De Antwerpenaren bleven drukken. Op het einde van het derde kwart kreeg Leuven een strafcorner, Dekeyser schoof rechts in het midden binnen. 3-2, de wedstrijd kon nog alle kanten op.

KHC Leuven benut zijn strafcorners, dat werd duidelijk bij de 3-2

Het vierde kwart begon andermaal met een strafcorner, deze keer voor het thuisteam nadat Maraite zou geduwd zijn geweest. Capelle zag aan de overkant zijn gekruiste schot op goalie Carr belanden. Iets na het uur kreeg bezoeker Cabuy een groene kaart, hij zou hierop te verbaal gereageerd hebben waardoor de ref hem met een rood karton bedacht. Beerschot met een man minder maar zeker niet minder gevaarlijk. Ze gingen de slotminuten in met een veldspeler meer, daar de keeper werd ingewisseld, het bleef 3-2, een score waar zeker Leuven tevreden mee kan zijn.

Doelpunten: 10′ De Sloover (0-1 op strafcorner), 15′ Madeley (1-1 op strafcorner), 16′ Catlin (1-2), 22′ en 53′ Dekeyser (2-2 en 3-2). Rood: 64′ Cabuy (Bee)