logo Casalina

Spelertjes Hockey Rotselaar genieten van zomerkamp met Jérôme Dekeyser

Spelertjes Hockey Rotselaar genieten van zomerkamp met Jérôme Dekeyser
De groepsfoto van de zomerstage van Hockey Rotselaar Foto: Hockey Rotselaar

Iets meer dan veertig jonge hockeyspelers beleefden een weekje dolle pret op de sportstage van Hockey Rotselaar in de Torenstraat. Deze sportieve week aan de Sportoase werd in goede banen geleid door voormalig Belgisch international Jérôme Dekeyser die hulp kreeg van Leuvense talenten Bram, Robbe en Jeske Dujardin. Door het regenweer moesten ze wel noodgedwongen een dagje binnen doorbrengen, maar dat kon de pret niet drukken.

Hockey Rotselaar bestaat in september één jaar en kon al meer dan tweehonderd vooral jonge hockeyspelers lokken. Dekeyser licht de situatie toe in het bijzijn van Rotselaars bestuurslid Kurt De Backer.

“De vraag naar hockey in Rotselaar en omstreken is enorm en barst zelfs uit zijn voegen. De voorbije inschrijvingen komen niet meer uit de gemeente Rotselaar zelf, maar uit de daarrondliggende dorpen. Daar moet uiteraard gevolg aan gegeven en ondersteund worden”, wist Dekeyser, De Backer knikte. “De site van de Sportoase is fantastisch, ze hebben alles erop en eraan en ze kunnen een heel jaar van deze faciliteiten genieten. Ze hebben ook een gezellig clubhuis, ook dat is mooi meegenomen. Het enige serieuze nadeel is het veld, dat beperkt de jeugd in hun doorgroeimogelijkheden en ontwikkeling. Dat zou een regelrechte verspilling van het aanwezige talent betekenen, moesten ze hierop nog vele jaren blijven verder spelen. Dan gaan die jongeren elders zoeken naar mogelijkheden. Ik vrees dat de gemeente Rotselaar hierin nog flink wat moet investeren, vrees ik”, besloot Dekeyser met een kritische noot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *