logo Casalina

Scheidsrechterswerking bij Hasselt Stix valt in de prijzen

Scheidsrechterswerking bij Hasselt Stix valt in de prijzen
Ref Xavier Croquey houdt een oogje in het zeil bij een strafcorner

De umpires van de Hasselt Stix zijn in goeden doen. Zelfs in deze wedstrijdloze periode blijft de club in samenwerking met de hockeybond actief verder werken aan het uitbreiden van een bloeiende scheidsrechterswerking. Zo nemen heel wat vrijwillige umpires en geïnteresseerde ouders deze maand deel aan de zogenaamde Whistling Wednesdays. Dit zijn interactieve online sessies over bijvoorbeeld fluiten op klein veld, management tijdens de wedstrijd…

Recentelijk ontvingen Hasselt Stix ook het felbegeerde Golden Umpire Academy Label van de Vlaamse Hockey Liga.

Verantwoordelijke arbitrage Xavier Croquey legt uit: “We zijn zeer trots op deze bekroning, slechts drie hockeyclubs in Vlaanderen behaalden het Gouden Umpire Label. Deze erkenning is de bekroning op het werk van onze vrijwilligers van de werkgroep arbitrage van Hasselt Stix”.

Annabel Cuyvers is één van de jonge gemotiveerde refs van de Stix
Annabel Cuyvers is één van de jonge gemotiveerde refs van de Stix

Xavier Croquey, die zelf wedstrijden in de Top Hockey League fluit, leidt samen met de Club Umpire Coaches Quinten Vertessen en Wannes Theys de scheidsrechters van Stix op. Intussen telt de groep meer als honderd gediplomeerde scheidsrechters en werden er vanuit deze groep al elf club umpires en zelfs drie nationale jeugdscheidsrechters gevormd. Daarnaast hebben ze met Anne-Charlotte Rombouts en Emile Schobbens terug twee kandidaten in het nationale opleidingsprogramma zitten.

“Echter, de belangrijkste basis zijn en blijven de vele vrijwillige ouders en jeugdspelers die in pre- en post-covid tijden elke zaterdag en zondag wedstrijden fluiten”, besluit Xavier Croquey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *