logo Casalina

Opleiding Initiator Hockey bij Hasselt Stix was beloftevol

Opleiding Initiator Hockey bij Hasselt Stix was beloftevol
Een impressie van verschillende deelnemers aan de opleiding in Hasselt

De Limburgse hockeyclubs sloegen de handen in elkaar en organiseren samen met de Vlaamse Hockey Liga en de Vlaamse Trainers School een opleiding Initiator Hockey tijdens de krokusvakantie. Coaches en spelers van veldhockeyclub Hasselt Stix, de Yellow Eagles uit Sint-Truiden, KHC Leuven, en de Black Bears van HC Beringen volgden in januari en februari al een aantal online lessen in afstandsonderwijs.

Tijdens de krokusvakantie werden ze elke dag op de ‘schoolbanken’ bij Hasselt Stix verwacht en volgden de deelnemers een intensieve opleiding tot Initiator Hockey bij VTS.

De lessen waren zowel theoretisch als praktisch. Zo leerden de deelneemsters en deelnemers onder andere hoe je een training opbouwt, hoe je omgaat met sporters van verschillende leeftijden, de basics van EHBO, … . De opleiding Initiator Hockey is een erkende opleiding van de Vlaamse Trainers School en is een vervolgopleiding op Aspirant-Initiator. De cursisten volgen eerst nog stage-uren en leggen in april examens af. Nadien kunnen ze doorgroeien naar Trainer B en Trainer A.

Deze cursus past in de professionalisering van de trainingen in de Limburgse hockeyclubs. De gediplomeerden tillen de trainingen naar een hoger niveau én mogen nadien ook eerste teams bij de oudere jeugdcategorieën coachen. Dit laatste is vooral voor de Hasseltse meisjes- en jongensteams die in de nationale jeugdreeksen uitkomen een absolute must.

De Limburgse hockeyclubs die elkaar steeds makkelijker vinden in hun sportieve samenwerking verwelkomen de gediplomeerde trainers en coaches met open armen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *