logo Casalina

Merode Hockey Grimbergen investeert in groei met Olympisch kampioen Thomas Briels

Merode Hockey Grimbergen investeert in groei met Olympisch kampioen Thomas Briels
Red Lion Thomas Briels met Merodejeugd Copyright Nadine Bernard

Hockey groeit, bloeit en floreert zelfs in Grimbergen. Na de oprichting van de club in 2015 en het aanleggen van een eigen professioneel waterveld in 2019, kondigt Merode Hockey Grimbergen een nieuwe mijlpaal in haar jonge geschiedenis aan. De club bouwt vanaf dit seizoen haar sportieve ontwikkeling verder uit in samenwerking met voormalig speler van de Red Lions en winnaar van Olympisch goud Thomas Briels. Van een opsteker gesproken!

Op slechts zes jaar tijd slaagde de club erin om maar liefst 420 leden aan te trekken en hockey in de Grimbergse regio stevig op de kaart te zetten. Een gestaag groeiend ledenaantal gaat gepaard met een pak nieuwe uitdagingen. Waar de familiale club tot nu toe vooral inzette op recreatief hockey, gaat ze nu stappen ondernemen om het sportief niveau een flinke duw in de rug te geven.

“Op die manier kunnen we onze spelers met een grotere sportieve ambitie verder laten groeien”, vertelt voorzitter Benoit Maerten. “Dat we dit kunnen doen met de expertise en steun van een tophockeyer als Thomas Briels overstijgt onze verwachtingen. We zijn bijzonder trots dat Thomas ons hierin gaat begeleiden.”

Wie binnenkort het terrein van Merode in de Populierendallaan bezoekt, zou Briels dus zomaar eens tegen het lijf kunnen lopen. Hij zal een technisch opleidingsprogramma voor de club uittekenen, de jeugdtrainers van de club bekijken, bijstaan waar nodig en bij momenten ook zelf trainingen in handen gaan nemen. Daarnaast zal hij ook het bestuur vanuit zijn expertise helpen om een duidelijke visie en toekomstambities uit te stippelen. Enkel winnaars in dit groengetinte verhaal!

“Als Red Lion heb ik het voorrecht gehad om vijftien jaar lang mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn dertig jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen”, geeft Thomas Briels mee. “Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd makkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij de basis en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we samen nog veel mooie momenten en mijlpalen gaan beleven bij Merode.”

Wie graag ook nog bij de club wil aansluiten moet snel zijn. Nog tot het einde van deze maand kan er ingeschreven worden. Kinderen geboren in 2016/17 kunnen op woensdagen twee keer gratis komen proeftrainen om te ontdekken of de sport iets voor hen kan zijn. Alle info op www.hcmerode.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *