logo Casalina

Meiden Merode Hockey Grimbergen debuteren in nationale reeksen

Meiden Merode Hockey Grimbergen debuteren in nationale reeksen
Lisa Frey (tweede van links bovenste rij) en haar team Foto: Merode Hockey Grimbergen

De meiden van Merode Hockey Grimbergen vormen al sinds 2015 een eerste damesploeg, maar pas sinds dit seizoen komen ze uit in de nationale reeksen. In nationale drie verzamelden ze tot nu toe nog maar een puntje, maar ze bekijken deze jaargang grotendeels als een leerjaar. Middenvelder Lisa Frey (21) uit Beigem was er al vanaf het prille begin bij en is op meerdere vlakken actief bij haar vereniging.

“We hadden al sinds de start van de ploeg een competitief team, dat kwam uit in de reeksen van de Vlaamse Hockey Liga (VHL). We begonnen daar helemaal onderaan en zitten nu in nationale drie. We kwamen tot ons team door proeftrainingen. Gaandeweg kregen de habituès hun posities, voor de nieuwelingen werd gekeken waar ze het best rendeerden.”

In hun eerste jaar in nationale drie wilden ze steeds spelen voor winst, maar een gebrek aan ervaring op dat niveau werd al snel zichtbaar.

“We zitten met een groep die uit de eigen club afkomstig is. Enkele speelsters van onze U19 die in aanmerking komen voor de eerste ploeg pikken soms wat trainingen of zelfs wedstrijden mee. In onze reeks wilden we uiteraard steeds winnen en zo hoog mogelijk eindigen. Zo makkelijk was dat niet als aanvankelijk gedacht. Het werd na verschillende wedstrijden duidelijk dat dit voor ons een leerjaar ging worden, volgend jaar mikken we hoger. Indien we onze resterende matchen nog kunnen afwerken, hoop ik dat we nog enkele punten halen”, aldus Frey die centraal of rechts op het middenveld actief is.

Lisa Frey in trainingsplunje Foto: Hockey Merode Grimbergen
Lisa Frey in trainingsplunje Foto: Hockey Merode Grimbergen

Als gevolg van covid 19 staat de hockeystick van Lisa stof op te doen.

“Dat is heel jammer, we hadden het gevoel dat dit het jaar bij uitstek was en is waarin we veel konden bijleren. We kwamen in actie tegen betere teams en daar steek je bijzonder veel van op. Het competitie-uitstel is jammer, zeker voor de nieuwe meisjes. Zo kunnen we ze amper nog betrekken bij de club, je gaat ineens van hen drie keer per week te zien naar helemaal niet. Hopelijk kunnen we nog spelen, maar de besmettingscijfers gaan niet de goede richting uit.”

Lisa Frey is buiten speelster van de eerste vrouwenploeg ook nog trainster van de U8 en U12 girls en neemt de begeleiding van nieuwe trainers in de onderbouw op zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *