logo Casalina

Mannen van KHC Leuven starten met drie uitmatchen

Mannen van KHC Leuven starten met drie uitmatchen
Pierre-Louis Maraite (rechts) jaagt op de bal

Na een uitermate uitgerekte voorbereiding op de competitie zijn de mannen van topklasser KHC Leuven klaar voor het competitiebegin. Het belooft een flinke brok te worden, daar ze beginnen met drie uitpartijen met name op bezoek bij de Antwerpse Dragons, Namur en Old Club op Luikse ondergrond. Naar dit laatste duel kijkt aanvallende kracht bij KHC, Pierre-Louis Maraite (28) reikhalzend uit gezien de Luikenaar er gevormd werd.

“De voorbije periode was heel speciaal. Eerst werd het kampioenschap abrupt stop gezet. De voorbereiding verliep gelukkig goed, maar het was wel speciaal aangezien de data voor het competitiebegin meermaals veranderden. We moesten ons daaraan aanpassen. We moesten goed onze inspanningen spreiden en de sportieve staff heeft daar goed op ingespeeld. Enkele weken geleden trokken we op stage naar het Duitse Mannheim, daar speelden we twee voorbereidingswedstrijden tegen de topklasser die er gevestigd was. We verloren er twee keer, met 4-1 en 3-2. Geen slechte resultaten omdat ze top drie zijn in de Duitse competitie en ze met de Argentijn Gonzalo Peillat de beste sleeper ter wereld in hun rangen hebben. Duits international Danny Nguyen is er ook van de partij. De matchen waren prima, het positief dat we een evolutie zien in de ploeg en het aanpassingsvermogen van de nieuwe spelers. Ons team staat sterker tegenover vorig seizoen. De nieuwe spelers brengen een enorme meerwaarde. Jérôme dekeyser heft al veel gescoord op strafcorner tijdens de voorbereiding. Nieuwelingen Pat Harris en Sean Murray hebben veel ervaring en kwaliteiten die ze nu al onmisbaar maken. Argentijns international Lucas Vila heeft ongelooflijke kwaliteiten. Dat zal ons helpen om vooraan nog gevaarlijker voor de dag te komen”, wikt en weegt de twintiger die al aan zijn negende seizoen toe is in Leuven.

“We mikken in eerste instantie op top acht, om ons zo te plaatsten voor het tweede deel van de competitie. We hebben zeer goede kansen om dat objectief te bereiken. Als de competitie begint zullen we klaar zijn. Het is een beetje jammer voor onze fans dat we beginnen met drie uitmatchen, maar het is nu zo. Enerzijds zal het een stevige dobber worden, anderzijds verheug ik me op de laatste uitmatch. We spelen op 19 september op het veld van het Luikse Old Club, de club waarbij ik deze mooie sport begon uit te oefenen.”

Nieuwkomers: Jérôme Dekeyser (Uccle Sport), Cristian Suárez Faubricio (T2 Uccle Sport), Sean Murray (Rotterdam) , Pat Harris en Lucas Vila (beiden Mannheimer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *