logo Casalina

Lieselotte Van Lindt ziet in Antwerp haalbare kaart

Lieselotte Van Lindt ziet in Antwerp haalbare kaart
Lieselotte Van Lindt hoopt zondag de zon te kunnen begroeten

Verdedigster Lieselotte Van Lindt (31) strijdt zondag op het middaguur thuis met KHC Leuven tegen Antwerp voor de drie punten in de ere-afdeling. In haar beste dagen was ze het metrum van het team en gaf ze de maat aan vanaf de laatste linie, nu moet ze nog op tempo komen daar ze voorbije zomer van haar tweede kindje is bevallen. Ze zal gemotiveerd op het veld staan en ziet potentieel voor de tweede competitieronde.

Van Lindt is voorbije augustus bevallen van haar tweede zoon.

“Ik rekende erop om pas in januari weer in actie te komen. Ik probeerde zoveel mogelijk matchen mee te pikken van mijn team. Dan ben ik opnieuw beginnen lopen en opeens belde de trainer me op met de vraag of ik niet weer mee wilde trainen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben zondag tegen Antwerp aan mijn vierde match toe, maar ben absoluut nog niet op mijn niveau.”

De vrouwen van KHC Leuven doen er goed aan om te winnen tegen Antwerp.

“De evolutie in de ploeg is positief, ik zie potentieel voor de volgende speelronde. We zijn soms te lief voor elkaar of de tegenstander. Als wij een strafcorner krijgen dan zie je de tegenstander soms enorm klagen, krijgen wij er ééntje tegen dan is er amper reactie, dat mag anders. Er moet iets meer maturiteit en pit in”, wikt en weegt de voormalige kapitein van de Red Panthers. “Antwerp wint wanneer ze moeten winnen. Ze speelden voorbije week voor top acht en die zekerheid hebben ze nu al op zak. Ze zijn volgens mij te pakken, ze zullen op het veld komen met weinig inzet. Voor ons is het nog belangrijk, in de tweede ronde worden de punten gehalveerd. In die optiek zijn de drie punten belangrijk om met een goed gevoel naar het tweede competitiegedeelte te trekken. Ze voorspellen voor zondag een fris zonnetje, enkele weken geleden wonnen we in zo’n weersomstandigheden tegen White Star. Dat vraagt om herhaling.”

De wedstrijd kan zondag live gevolgd worden via: https://www.youtube.com/watch?v=2zaFy9Ojecs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR33Oe82vqDZc2BP0aoCOqLV_0QFFCzvOJ2SrKZNBMpqRi1o1QBYIVwJey0

Lieselotte Van Lindt heeft buiten de hockeysport nog een passie, ze baat in de Tiense Beauduinstraat met haar broer Axel Optiek Van Lindt uit. De zaak werd eind juli nog in een nieuw kleedje gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *