logo Casalina

Leuvense hockeyvrouwen grijpen naast eerste punt, Victory uitgekookter

Leuvense hockeyvrouwen grijpen naast eerste punt, Victory uitgekookter
Victory viert hun zege op Leuvense ondergrond

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de vrouwen van KHC Leuven bracht een nipte thuisnederlaag met zich mee tegen. Victory Edegem kwam 0-2 voor, Leuven kwam 1-2 terug op strafcorner. In een spannende tweede helft werd niet meer gescoord.

In de beginfase dicteerde Victory de wet.

Bruni, Winthagen, Sole en Hulsen deden de thuisdefensie meermaals pijn. Bezoekster Giacomotti werd foutief gestuit na twee minuten en de Leuvensen kreeg al onmiddellijk een strafcorner tegen. Het schot van Möschner werd door Leuvense doelvrouw Liébin gekeerd. Enkele minuten later keerde diezelfde Liébin opnieuw een strafcorner deze keer afkomstig van de stick van Winthagen. In de rebound was Weyns er als de kippen bij om Victory de voorsprong te bezorgen, 0-1. Victory bleef hoog druk zetten en strafcorners versieren, op minuut 24 was het weer zo ver. Winthagen kreeg de strafcorner voorgeschoteld, Bruni trof raak in de rebound, 0-2. Na zes strafcorners voor Victory stak Leuven aan de overzijde voor het eerst de neus aan het venste. Iets na het half uur begon de Nederlandse Van Wagenveld een aanval vanaf de verdediging, ze raakte ver in vijandelijke gelederen en bediende Dujardin die op haar beurt Palfliet aanspeelde. Bezoekende goalie Kleijnen redde met het been. Kort nadien kreeg Leuven zijn eerste strafcorner, De Cocker legde de bal klaar voor Van Hees. Ze twijfelde niet en haalde uit, op het traject werd de bal nog licht gedevieerd door Dujardin, 1-2.

Victory zette de druk verder in de tweede helft.

Ze kregen al snel een strafcorner na een bal op de voet van Leuvense Roofthooft. De inzet werd gemist en leidde al snel tot een counter van Leuven, zonder gevolg. Victory kreeg nog enkele strafcorners maar hun vizier stond niet scherp meer. Bruni en Hulsen speelden stoorzender voor Victory en zetten mooie acties op. Cervino zette een aanval op en gaf een pass naar Contardi Medina. Met de rug naar het doel draaide ze om haar as en haalde ze uit. Doelvrouw Liébin kon redden. Palfliet werd aan de overzijde gestuit door keeper Kleijnen. Het spel werd wat bitsiger, maar aan de score veranderde niets meer. Leuven verdiende een punt, maar werd door de ervaring van de Edegemsen puntenloos achtergelaten. In de tussenstand stijgen de bezoeksters naar de derde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *