logo Casalina

Ladies HC Keerbergen Tigers verstevigen leiding na thuiszege tegen Wolvendael

Ladies HC Keerbergen Tigers verstevigen leiding na thuiszege tegen Wolvendael
De Tigers Keerbergen met Soyez (r) klopten het Wolvendael van Vanderheeren

De Keerbergen Tigers drukten en scoorden, Wolvendael liet zich offensief niet onbetuigd maar de laatste goede pass of de perfecte uithaal ontbrak. Halfweg stond het al 3-0, het leek 4-0 te worden tot in de slotfase een versnelling in het spel de wit-lichtblauwen op 6-0 bracht. Daarbuiten was het ook genieten van een eerste zonnetje en enkele regenbogen die het veld tijdens de rust opfleurden.

De Tigers begonnen pittig aan deze wedstrijd in nationale drie.

Thuisspeelster Van Winghe trok snel op wandel, al na twee minuten schoot ze haar eerste bal naar doel. Goalie Koube stond paraat. Het was slechts uitstel van executie want enkele minuten trof een afstandsschot raak naast de linkerpaal, 1-0. Wolvendael probeerde vanuit een organisatie op te bouwen met Hankar en Gabriel als fundamenten. Bij de Tigers kregen Alloin en Vermeulen die rol toegespeeld. Na zeven minuten verzilverde Vanderheeren een strafcorner, maar de inzet van Hankar werd geblockeerd. Wolvendael probeerde de jonge Tigers vast te zetten. Aan de overzijde scoorde Voorspoels overhoeks de 2-0. Wolvendael probeerde de snelheid in de linies te houden via Vanderheeren en De Ketele via onder andere snelle dieptepassen. Een schot van Vermeulen werd kort nadien door enkele Brusselsen uit doel gehouden. Op slag van rust belandde een Keerbergse strafcorner op de beenstukken van doelvrouw Koube, weg was de kans. De rust werd gekenmerkt door enkele stralende regenbogen.

De tactische bespreking van Wolvendael bij de rust onder een regenboog
De tactische bespreking van Wolvendael bij de rust onder een regenboog

Net na de herneming kon De Ketele net niet bij een lange pass van Courcelles. Na een actie over de linkerflank van kapitein Vets kon Decaluwé in twee keer de bal in doel verwerken. Voor Wolvendael dreigde via links Alexia Vandeput met een lange actie, ze bediende centraal Courcelles maar diens poging belandde voorlangs. Aan de rechterflank probeerde Laurane Vandeput de bakens te verzetten, maar offensief kwam er te weinig steun. Ondertussen fungeerde Soyez als Keerbergse stoorzender en ging ze regelmatig met de bal aan de haal. In de slotfase ging Vets andermaal over links door, ze speelde af op Vanhove die dan Van Winghe vond. In twee keer realiseerde ze de 5-0. De 6-0 scoorde ze met een actie die begon op eigen helft, ze beëindigde die in de linkerhoek van de goal, een overdreven score voor Wolvendael dat verder bleef strijden. De laatste noot was voor Wolvendael in twee keer werd een strafcorner van Vanderheeren ontzet. In de stand blijft Keerbergen eerste, Mol volgt op drie éénheden met een match minder. Wolvendael blijft vijfde met zeven punten uit vijf matchen.

Van Winghe (r) versnelt in de aanloop naar haar hattrick
Van Winghe (r) versnelt in de aanloop naar haar hattrick

Doelpunten: 4′ Van Winghe (1-0), 18′ Voorspoels (2-0), 25′ Soyez (3-0), 46′ Decaluwé (4-0), 65′ en 67′ Van Winghe (5-0 en 6-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *