logo Casalina

KHC Leuven trekt aan het langste eind tegen Léopold Ukkel

KHC Leuven trekt aan het langste eind tegen Léopold Ukkel
De winnende treffer van Vanhee in productie

Na een stevig potje bikkelen trokken de vrouwen van KHC Leuven aan het langste eind tegen Léopold Ukkel. De Leuvensen maakten het zichzelf moeilijk door de kloof niet uit te diepen. Met nog tien minuten speeltijd leken ze het deksel op de neus te krijgen daar bezoekster Hasselström haar tweede van de namiddag maakte en zo de 2-2. In de absolute slotfase tipte Vanhee de bal nog langs bezoekende doelvrouw Grignard, meteen de winnende 3-2.

Na vijf minuten volgt het eerste echte doelgevaar, een strafcorner voor Leuven. Ze kwamen met een ingestudeerde actie op de proppen, in tegenstelling tot hun vorige match, kwam deze wel van de grond. De Cocker speelde de bal door naar Van Lindt, die op doel vuurde. Onderweg devieerde Roels haar schot en zo werd het 1-0.

Roels (links) viert haar 1-0 in eerste instantie tegen een elleboog
Roels (links) viert haar 1-0 in eerste instantie tegen een elleboog

De Leuvensen bewandelden verder het ingeslagen pad en kozen om verder hoog te drukken. Onder andere Palfliet stoorde prima. Exact zes minuten na de 1-0, andermaal strafcorner voor KHC. Deze keer stond Dujardin achter het kanon, ze schoot en liet doelvrouw Grignard kansloos, 2-0 op een drafje.

De 2-0 van Dujardin is onderweg
De 2-0 van Dujardin is onderweg

De aandacht bij de Leuvensen verslapte en dat betaalden ze onmiddellijk cash, een verre bal bereikte Hasselström aan de verste paal en ze aarzelde niet om de 2-1 binnen te duwen. Vilain was gevaarlijk voor Leuvens doel, De Kepper zag haar schot links naast vliegen; Léopold aasde op de gelijkmaker!

Hasselström (midden) wordt gefeliciteerd met de aansluitingstreffer
Hasselström (midden) wordt gefeliciteerd met de aansluitingstreffer

Op minuut twintig maakte Leuvense Dujardin links de actie, haar pass bereikte Vanhee net niet. In tweede instantie heroverde Dujardin de bal en haar voorzet bereikte Fortes, maar ze zag haar inzet verloren gaan. Aan de overzijde zag Croese haar schot gekeerd door goalie Liébin. Kort daarna werd de strafcorner van Ukkelse Massart afgeblocked. Iets na het half uur schoot De Kepper een pittige strafcorner, maar die stuitte andermaal op Liébin, ze redde met de voeten.

Aan het begin van het derde kwart dreigden Gilbert en Croese namens Léopold. Het spel werd gaandeweg bitsiger, het was hard tegen onzacht. Links en rechts kwam er elleboogwerk en wat tripping aan te pas, de refs lieten voor het merendeel de kaarten op zak. Voor de thuisploeg tekenden De Cocker en Van Hee voor intercepties, het bracht geen doelgevaar met zich mee. In het slotkwart met nog een kwartier te gaan kreeg de Brusselse Ocampo de bal centraal voor doel, de rebound op haar schot werd door Hautem naar de linkerhoek geschoten. Goalie Liébin smeet al haar hebben en houden in de weg van de bal en redde een gemaakte goal. Daarna kon Leuvense Roels op Léopolddoel af, haar uithaal werd door goalie Grignard met de knie afgeweerd. Toch verschenen de Ukkelsen weer voor het Leuvense doel, Mommens gaf een diepe pass op Hasselström die gelijk maakte, 2-2.

Hasselström (vierend) stond op de goede plaats om de 2-2 te maken
Hasselström (vierend) stond op de goede plaats om de 2-2 te maken

Aan de overzijde drukte de Leuvense jeugd zoals Duthoit en Vanhee, dat rendeerde voor die laatste toen ze een hoge bal langs Grignard werkte, 3-2. In de slotminuten wisselden de bezoekers hun keeper in voor een veldspeelster om vol te gaan voor de gelijkmaker, het grootste gevaar kwam van de Leuvensen met een strafcorner. Dujardin kreeg de bal net niet bij Duthoit. Na affluiten juichten de Leuvensen. “Wat was dit?” of “Amai dit was oorlog”, waren enkele Leuvense reacties.

Doelpunten: 5′ Roels (1-0), 11′ Dujardin (2-0), 12′ en 60′ Hasselström (2-1 en 2-2), 67′ Vanhee (3-2)

De Leuvensen vieren de 3-2
De Leuvensen vieren de 3-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *