logo Casalina

KHC Leuven stuurt vier nieuwe nationale scheidsrechters het veld op

KHC Leuven stuurt vier nieuwe nationale scheidsrechters het veld op
Marie-Benedicte Coppieters toont fier haar nieuwe scheidsrechterplunje Foto: KHC Leuven

In de loop van de voorbije weken slaagden enkele leden van hockeyclub KHC Leuven voor het nationale scheidsrechterexamen. Elke kandidaat kreeg door de bond een wedstrijd toegewezen om te scheidsen en een jury van de bond beoordeelde hun prestatie, dit mondde telkens uit in een positief resultaat.

Marie-Benedicte Coppieters, An van Aken, Thibault de Clerck en Peter Tavernier mogen zich vanaf nu nationaal scheidsrechter noemen. Zij vervoegen Loïc Larcier, Christophe de Clerck en Matheï Jooris, die al nationaal scheidsrechter waren. Nationale scheidsrechters worden door de bond aangesteld om te arbitreren in de Eredivisie en hogere nationale competities vanaf de U14. Ze mogen geen wedstrijden leiden van de club waarbij ze aangesloten zijn. Je herkent ze aan hun felroze of fluogroen gekleurde shirts.

Marie-Benedicte Coppieters (op de foto), is speelster bij de Leuvense U19 Girls, en werd eveneens opgenomen in een ontwikkelingsprogramma wat parallel loopt met District Hockey. Dit met als ultiem doel om haar voor te bereiden op een internationale scheidsrechtercarrière naar het voorbeeld van Laurine Delforge, die zelfs de voorbije Olympische damesfinale leidde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *