logo Casalina

KHC Leuven pakt vier op zes tegen Beerschot en Daring

KHC Leuven pakt vier op zes tegen Beerschot en Daring
Santana laat de bal op de stick stuiteren

Een dubbel weekend bracht de mannen van KHC Leuven een vier op zes op, daarmee handhaven ze zich in de top acht als vijfde. In eigen huis wonnen ze nipt met 3-2 tegen Beerschot. Daags nadien lieten ze op verplaatsting lieten de Leuvenaars een 2-2 noteren tegen een Daring dat in de slotfase nog een punt kon thuis houden.

Leuvense kapitein Ricardo Santana keek terug op beide duels.

“Het is goed dat we tegen dit sterke Beerschot wonnen, zeker nadat we vorige week gelijk speelden tegen Herakles. We hadden toen twee weken niet gespeeld en getraind, de focus was er nog niet helemaal. We hadden niet verwacht dat Herakles ons zo moeilijk zou vallen, we hebben er in groep over gepraat”, opent de Spaans internationaal met vuur in zijn betoog, zoals we van hem gewend zijn.”We verdedigden goed op strafcorner tegen Beerschot. We hebben daar veel op geoefend de voorbije week, zowel verdedigend als aanvallend en daar plukken we nu de vruchten van. We kregen drie strafcorners en scoren er daar twee van, dat is prima. Toen we op 1-2 achterstand kwamen was het zaak om het verschil niet te groot te laten worden. Daarna gingen we er nog op en over. Toen ze nog tien minuten verder moesten met een man minder hadden ze niets te verliezen, gelukkig waren we in de slotminuten goed bij de zaak.”

Op Daring zag Santana in het slot twee punten verdwijnen. De 1-3 was nabij, maar het werd 2-2.

“Ze hadden thuis minstens een punt nodig. Ze waren sterk wanneer het nodig was, ze scoorden een snelle goal en het was moeilijk voor ons om weer op gelijke hoogte te komen. Daring kwam verdedigend en in block goed voor de dag, ze hadden een goed plan. Wij speelden niet gevarieerd genoeg we moesten meer langs de flanken spelen. We kregen opnieuw drie strafcorners, maar nu scoorden we niet. Het was een moeilijke match waarbij zij hun laatste doelkans ten volle benut hebben. We hebben nog twee matchen te spelen van de eerste ronde en staan top vijf, we eindigen sowieso met een positief gevoel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *