KHC Leuven loopt blauwtje op tegen Racing

Vanhee (eerste van links) scoorde twee keer tegen Racing

Het dubbele thuisduel tegen het Ukkelse Racing leverde KHC Leuven geen succes op. De vrouwen leken op het goede pad naar winst, toen ze 2-0 voor stonden. Finaal velden Boon met een rake smash en een strafcorner van Englebert hun vonnis. De heren stonden bij momenten prima te spelen, maar gaandeweg slopen slordige passes in het spel. De bezoekers konden steunen op een prima doelman Gucassoff en hun goed ingestudeerde strafcorners om het verschil te maken.

Bij Leuven werd de livestreaming voor het eerst deskundig van commentaar voorzien door een goed voorbereide jeugdcoördinator An Van Aken. Ze liet zich bijstaan door ex-doelvrouw bij Leuven Nathalie Tack voor de vrouwenmatch. Bij de mannen kon ze beroep doen op KHC-speler Jonathan Vanneck.

De Leuvensen drukten de hele eerste helft goed, dat werd bij Racing ontvangen op gesakker en enkele kaarten. Op het einde van het eerste kwart werd een strafcorner afgelegd voor Vanhees die in de linkerbenedenhoek mikte. Als voormalige Leuvense wist doelvrouw Grimard enigszins waar de bal ging komen en lag ze paraat, de rebound van youngster Vanhee had ze wel niet verwacht, 1-0 en Leuven bleef kansen krijgen. Argentijnsen Marcucci en Fortes stoorden goed. Nadat Boon een strafcorner miste aan het begin van het tweede kwart werd er razendsnel een counter opgezet met De Cocker als aangever naar Vanhee, die speelde rechts af op Fortes die centraal landgenote Marcucci bediende. De bal ging terug naar Fortes, zij vond Vanhee aan de linkerpaal. De tiener stelde niet teleur, Leuven op rozen en 2-0, het zag er goed uit.

De Leuvensen gingen met 2-0 de pauze in.

Daarna liet KHC de Brusselsen ietwat meer in de match komen, zeker na de 2-1 van Englebert na een mooie actie, sloop de onzekerheid in de thuisrangen. Toch kreeg Leuven nog kansen, Dujardin dook op voor Grimard, maar deze redde en hield Racing in de match. De 2-2 kwam eraan met nog dertien minuten te gaan in het tweede kwart. Paulus claimde een obstructie, maar de ref liet doorspelen. De bal kwam bij Boon terecht die met een smash doelvrouw Liébin kansloos liet 2-2 en alles te herdoen. Twee minuten later kregen de Leuvensen in eerste instantie balvoordeel na een actie van Brusselse Englebert, opeens werd dat overruled door de andere ref, strafcorner tegen. Boon nam de strafcorner, Liébin lag in de goede hoek maar Englebert stond paraat om de rebound te benutten, 2-3. Na veel aanvallende impulsen, discussies en Dujardin die de diepte opzocht bleef het 2-3, Leuven verdiende meer.

Het herenduel stond synoniem voor een clash tussen de broers Weyers, waarvan Mathieu de zwart-witte kleuren verdedigt van de bezoekers, en Nicolas die van het thuisteam.

De Leuvense mannen begonnen goed op minuut vijf bracht kapitein Santana de bal via stilstaande fase bij Vila, die omspeelde enkele verdedigers en legde de bal overhoeks in doel tussen de keeper en een portie benen door, 1-0. Harte nam naar het einde van het eerste kwart toe een strafcorner, doelman Carr redde maar een dekselse Lucaccioni werkte in doel, 1-1. In het begin van het tweede kwart deponeerde een goed spelende Madeley voor Leuven een prima strafcorner, die werd mooi ontzet door Racingdoelman Gucassoff. Brusselaar Wegnez begon ook beter in de match te komen, een teken aan de wand… De bezoekende zwarthemden namen stilaan de controle over. 1-1 bij de rust.

Bezoeker Lambeau en Leuvenaar Gougnard kwamen elkaar geregeld tegen

Vier minuten in de tweede helft werd een strafcorner van Harte in doel verlengd door Wegnez, 1-2. Leuven probeerde het nog wel maar zocht te ingewikkelde oplossingen, het was allemaal net niet, terwijl Racing het overzicht behield. Opvallend was dat Gucassoff in het vierde kwart een groene kaart kreeg omdat hij de toen tweede bal in het spel beroerde, KHC kon hiervan niet profiteren. Madeley nam de strafcorner maar een aanstormende Lucaccioni verwijderde alle gevaar. Links en rechts wonnen de bezoekers wat tijd won in de slotfase. Met nog drie minuten in de aanslag krijgt de thuisploeg drie strafcorners tegen, de laatste van Harte belandde bij Lucaccioni die in het dak van het doel afwerkte. Leuven blijft zo vijfde gezien rechtstreekse achtervolgers Beerschot en de Dragons ook hun match verloren.

Volgend weekend staat KHC Leuven thuis een dubbel te wachten tegen Antwerp.