KHC Leuven klopt Antwerp na donderpreek van coach Trenchs

Bij de mannen van KHC Leuven komen er mogelijk hogere scores aan

Na een lauwe eerste helft kwam de thuisploeg met een stevige drive het veld op, dat had zijn weerslag in het scoreverloop. De 1-1-ruststand evolueerde naar een geruststellende 3-1 na een rake strafcorner van Madeley en een mooi doelpunt van een vallende Murray. Maraite lokte deze wedstrijd ook nog drie strafcorners uit en deed op die manier ruimtschoots zijn duit in het zakje, sterk voor de Luikenaar die speelde met een scheur in de hamstrings van het linkerbeen.

Bij de bezoekers ontbraken achteraan de ervaren krachten in de vorm van Van Waanrooij en kapitein Machtelinckx. Bij Leuven keek aanvallende speler Dekeyser geblesseerd toe en was Vila al vertrokken met de Argentijnse nationale ploeg. Ook Vanneck was afwezig.

Antwerp bracht na enkele minuten het eerste gevaar via een interceptie van Van Baal, hij spurtte vanaf links naar doel, maar zag zijn schot op de voet van doelman Carr belanden. Iets voor het kwartier zocht en vond Maraite zijn tweede strafcorner, Madeley zette zich achter de bal en werkte klinisch af in de linkerhoek, 1-0. De Antwerpse uitlopers waren niet bij de les. Enkele minuten later werd Leuvens uitverdedigen een halt toegeroepen door de stick van Antwerps kapitein Paton die een hoge bal stuurde naar Van Baal, zijn uithaal werd door Leuvense goalie Carr gekeerd. Een fractie later kreeg Van Baal een strafcorner toegewezen. Een ingestudeerde bal belandde bij Van Der Putten die de bal voorgaf naar Van Baal die gelijk maakte, 1-1, Leuven kon niet lang van zijn voorsprong genieten.

In het tweede kwart hielden beiden teams elkaar in evenwicht. Kort voor het half uur stootte Maraite door en kreeg de bal bijna tot bij Diaz. Het tempo zakte echter wat en het spel kabbelde lauwtjes verder. Bij de rust vroeg coach Trenchs zich luidop af of zijn team al in vakantiestemming was. Het antwoord kreeg hij in de daaropvolgende kwarten.

Een aanval van Leuvenaar Diaz wordt gecounterd door de Antwerpdefensie

Bij de bezoekers kwamen de broers Niels en Pieter Van Straaten beter in hun spel en brachten ze snelheid op de flanken, ze durfden ook vooraan de neus aan het venster steken. Carr bracht enkele keren redding zowel bij acties van de bezoekers als strafcorners, zo zag Uher zijn inzet gekeerd. Aan de overkant was het wel prijs, opnieuw Madeley en opnieuw in de linkerhoek, 2-1.

De 2-1 van Madeley op strafcorner

Leuven nam stilaan de controle en dat werd perfect geëtaleerd in de opbouw naar de 3-1. Gougnard zocht en vond ruimte centraal, hij speelde af naar de aalvlugge Harris die enkele opponenten voorbij ging. Hij speelde naar de immeraanwezige Murray die overhoeks en vallend de 3-1 aanbracht.

De 3-1 van een vallende Murray

De bezoekers reageerden met enkele acties van Verheijen. De beste van zijn impulsen bracht de bal bij Pieter Van Straaten die op doelman Carr schoot, Imrie miste de rebound. Daarna vuurde Van Baal de bal wild over. Aan de overzijde dreigden voor Leuven Gougnard en Vanden Dael. Met nog drie minuten op de klok werd doelman Carr vervangen door de jonge Tavernier die zo enkele minuten competitie meepikte.

Tot consternatie van Antwerp redde Leuvengoalie Carr in de tweede helft alle kansen

Leuven speelt in de tweede ronde de play offs in een poule met Orée, Beerschot en de Waterloo Ducks. Antwerp op zijn beurt speelt de play downs tegen Herakles, Braxgata, Daring, Namur en de Luikse Old Club.

Doelpunten: 13′ Madeley (1-0 op strafcorner), 15′ Van Baal (1-1), 40′ Madeley (2-1 op strafcorner), 51′ Murray (3-1)