logo Casalina

KHC Leuven kent nieuwe bestuur en ziet jeugd presteren

KHC Leuven kent nieuwe bestuur en ziet jeugd presteren
De eerste teams van KHC Leuven betrekken vaak hun jeugdteams bij successen

In afwachting van de eerste ploegen die binnenkort in actie komen, is de jeugd al met zijn competities begonnen. De meeste teams boekten een prima resultaat. Deze eerste jeugdwedstrijden in goede banen leiden vroeg in deze coronatijden toch een extra inspanning en wat stress bij het bestuur. In datzelfde bestuur volgt Roel Soetens zichzelf op als voorzitter en krijgt hij enkele nieuwe bestuursleden naast zich.

Op de Algemene Vergadering van KHC Leuven werd het bestuur verkozen. Soetens werd opnieuw aangeduid voor een nieuwe termijn als voorzitter. Hij wordt bijgestaan door nieuwbakken secretaris Valérie Fontaine en kersverse penningmeester Annelies Libbrecht. De huidige bestuurders sport blijven op post. “Met Thierry Renaer voor de jeugdwerking en Gilles Van Lembergen voor tophockey en de senioren is de continuïteit gegarandeerd. Onze jeugd is afgelopen weekend alvast goed gestart”, stak Soetens opgetogen van wal.

Bij de eerste jeugdteams zijn zowel de U14 Boys1 als de U19 Boys1 uit Gantoise teruggekeerd met elk drie punten. Bij de U14 staat er een strakke 0-5 op het scoreboard. De U19 hadden het overwicht maar stootten telkens op een sterke keeper van Gantoise. Deze laatste was zonder meer man van de match, hij bespaarde zijn team een pandoering. Toch moest hij twee keer de bal uit de netten te halen. De keeper van Leuven had amper werk, het eindigde op 0-2.

“De U16 Boys ontvingen op Leuven onze vrienden uit Luik, Old Club. Geen evidente wedstrijd voor hen. Ze waren wel in staat om een 0-2 achterstand om te buigen in een gelijkspel. 2-2 was de eindstand. Bij de meisjes overklasten de U16 Girls1 hun tegenstander, Temse.  Zij tekenden voor de monsterscore van het weekend: 11-0. Deze meisjes, dat weten we nu reeds, zullen geduchte tegenstanders zijn voor eenieder die ze tegenkomen in dit hockeyseizoen”, herinnerde de vorige en huidige voorzitter zich uit het hoofd.

Bij de U14 Girls was Hasselt Stix geen match voor KHC, 6-2 was hier de eindstand. De U19 Girls 1 kwamen op hun beurt met een punt terug uit het Brusselse. Ze speelden 1-1 gelijk tegen Léopold. Ze bleven enigszins onder de verwachtingen. De intrinsieke kwaliteit is zeker aanwezig in dit team gezien verschillende meisjes trainen en vaak meespelen met de eerste vrouwenploeg.

“Al de andere jeugdteams, met uitzondering van de U7 en U8, die beginnen pas volgende week, zijn goed gestart aan het seizoen. Sommigen met overwinningen, sommigen met een nederlaag. Wel vielen er overal blije gezichten te zien. Ze konden weer wedstrijden spelen, dat maakte voor hen een wereld van verschil uit.”

KHC Leuven kon voorbije zaterdag negentien jeugdmatchen organiseren op hun site aan de Heverleese Hertogstraat. Een logistiek huzarenstukje dat ze de volgende weken nog vaak zullen herhalen. Om te beginnen komende zaterdag, dan staan er niet minder dan 26 jeugdwedstrijden op het programma. Kortom de hockeysport en KHC Leuven zitten in de lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *