logo Casalina

KHC Leuven deed een goede zaak bij thuiszege tegen de Dragons

KHC Leuven deed een goede zaak bij thuiszege tegen de Dragons
Pilou met één van zijn flitsende passeerbewegingen

Voor eigen publiek, eindelijk weer lachende gezichten, kon KHC Leuven in topdivisie de punten thuis houden na een spannende match tegen de Dragons uit Brasschaat. Het kampioenschap blijft enorm spannend door de minieme onderlinge verschillen. Waar de blauw-wit-roden vorig jaar in het tweede deel van de competitie grotendeels voor de eer speelden, dingen ze nu zelfs mee voor de play-offs om de titel.

Indoor Redlion Pilou Maraite is aan zijn tiende seizoen ofte tweede lustrum bij Leuven toe.

“Het was een enorm goede wedstrijd, zelfs één van de besten van ons seizoen dit ondanks de afwezigheid van een zieke Murray. We speelden met en voor elkaar en we verdienden absoluut deze zege tegen de Dragons, gekend als één van de beste teams uit het kampioenschap. Enkele weken geleden stonden we rond de achtste à negende plaats, nu doen we een goede zaak voor de vierde positie. Het is vooral belangrijk om dezelfde mentaliteit te tonen, we moeten streng voor onszelf blijven. Gewonnen tegen de Dragons of niet, deze thuiszege komende zondag tegen Braxgata is even belangrijk. Want anders heeft die voorbije winstpartij geen waarde. We moeten onze wil om te winnen en onze prima vorm tonen.”

Het laatste woord is nog niet gezegd in deze topdivisie.

“Het is merkwaardig dat dit kampioenschap zo gek verloopt, getuige de vijf punten die de vierde van de elfde positie scheiden. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, we willen iedere week finales spelen en de goede vorm proberen aanhouden. Dat begint vanaf zondagnamiddag vanaf 15 uur thuis tegen Braxgata uit Boom, daar moeten we een goede zaak doen. Bovendien willen we ons overleden clubmonument Etienne Van Lembergen eren met een goede prestatie.”

Iedereen is van harte welkom om de Leuvenaars deze zondagnamiddag te steunen op Multisportterrein Stade Chomé in de Hertogstraat 6 in Heverlee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *