logo Casalina

Jonge Keerbergen Tigers spelen even niet. Ook Hockey Rotselaar momenteel on hold…

Jonge Keerbergen Tigers spelen even niet. Ook Hockey Rotselaar momenteel on hold…
De bovenbouw van de Keerbergse hockeyjeugd krijgt hoop

Normaal gezien stonden er vandaag tussen half twaalf en half drie acht jeugdwedstrijden gepland voor de Hockeyclub Keerbergen Tigers. Het waren matchen van de U7 tot de U12. Door de nieuwe coronamaatregelen van de nationale regering, waar een kat stilaan haar jongen niet meer kan vinden, blijven hun velden aan de Putsebaan onbespeeld. Toch komt er licht aan het einde van de tunnel kijken voor de blauw-witten, toch voor de oudere jeugd. Bij Hockey Rotselaar moeten er drie duels afgelast worden. In heel Vlaanderen is het koffiedik kijken over hoe de rest van de competities zal verlopen.

Bij de Keerbergen Tigers leggen ze de voor- en nadelen naast elkaar neer.

“Door de nieuwe regelgeving werden al onze wedstrijden uitgesteld. De nationale hockeyfederatie was van mening dat het onder deze omstandigheden geen zin had om met die matchen te starten. Je voelde deze beslissing ergens wel aankomen, de carpooling met de kinderen was geen optimale oplossing en er werden van bovenuit geen boetes opgelegd bij forfaits. Het zullen nog stille weken worden voor onze jongsten”, wist Tigersvoorzitter Wim Van Winghe. “Langs de andere kant heb je dan wel goed nieuws voor de spelers ouder dan dertien. Zij kunnen in twee bubbels van tien trainen met telkens een trainer met mondmasker daarbij inbegrepen. Deze generatie zat op dat goede nieuws te wachten, even licht aan het einde van de tunnel voor hen. Het is moeilijk als club om op dit moment te bekijken hoe het verder moet met de trainingen. Deze beslissing laat ons toe om de sport in onze bovenbouw even te ontwikkelen. Bij de meeste jonge spelers is de competitie niet prioritair, maar het opnieuw fysiek kunnen bezig zijn en de vriendschappen.”

Hockey Rotselaar bestaat op zijn beurt bijna twee jaar en telt ondertussen 200 leden.

“We proberen een zo maximaal mogelijk aanbod te voorzien voor alle leeftijden. Als jonge club vraagt dit veel organisatie en communicatie met de ouders. We vinden het fijn dat de volledige ledengroep hier met veel begrip en respect voor onze inspanningen op reageert. Ons oudste team de U16 girls krijgen nu meer zuurstof door de nieuwe regelgeving. Die zijn hier erg blij mee. We inventariseren momenteel wie er voor hockey kiest als hobby en in de loop van volgende week starten we met het nieuwe schema. We kunnen nu ook opnieuw starten met een basisopleiding voor nieuwe trainers”, klonk het bij het bestuur van de Rotselaarse hockeyclub.

Hockey Rotselaar lokt al vanaf zijn ontstaan veel jeugd
Hockey Rotselaar lokt al vanaf zijn ontstaan veel jeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *