logo Casalina

Jeugdleden van KHC Leuven kiezen massaal voor hockey als hobby. Eerste teams stomen zich klaar!

Jeugdleden van KHC Leuven kiezen massaal voor hockey als hobby. Eerste teams stomen zich klaar!
Ook de U19 boys van KHC Leuven komen weer in actie

Negentig procent van de jeugdleden van de Leuvense hockeyclub kiezen resoluut voor hockey als hun favoriete en dus enige hobby! Zoals geweten moet de jeugd door de nieuwe maatregelen omtrent corona een keuze maken in hun buitenschoolse activiteiten. In het Leuvense komt op dat vlak overduidelijk de hockeysport als winnaar uit de bus.

Slechts een kleine twintig van de ruim zeshonderd jeugdleden van KHC Leuven zegden hun hockeyhobby vooralsnog af.

“Goed nieuws voor onze jeugd ouder dan 13 jaar, want die mogen terug trainen in grotere groepen, namelijk per tien personen. Voor de jongeren dan dertien jaar houdt het een beperking in, maar gezien de meeste groepjes meestal niet groter zijn dan 10 personen valt de impact nog mee. Globaal stelt dit ons in staat om een gedegen trainingsaanbod aan te bieden aan onze jeugdleden. We zijn er ook van overtuigd dat we dit perfect corona-veilig kunnen organiseren”, wist voorzitter Roel Soetens te melden. “Daarnaast heeft de Belgische hockeybond nogmaals bevestigd dat ze alle pistes open houden om de competitie op een of andere manier af te werken.”

De Belgische hockeybond is van plan om samen met alle clubs ‘out of the box’ oplossingen uit te werken om dit seizoen zoveel mogelijk en zo lang mogelijk te blijven hockeyen. Hiervoor zullen ze binnenkort alle clubs contacteren, met per categorie een aantal vragen over tot wanneer en met welke frequentie er zou kunnen gehockeyd worden dit seizoen.

Ondertussen bereiden de eerste mannen- en vrouwenploeg zich voor op de tweede competitieronde die einde februari start.

Gezien hockey in ere-divisie in België erkend is als topsport of professionele sport kan deze competitie doorgaan. Dit mits het naleven van strikte protocollen. Daar behoren wekelijkse covid-testen en wedstrijden achter gesloten deuren toe. Bij KHC Leuven werden voorbije vrijdag de eerste covid-testen afgenomen. Deze waren noodzakelijk om de trainingen op te kunnen starten, alle testen waren negatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *