logo Casalina

Indoor scoorden de Leuvense hockeyploegen meer dan 2.000 keer!

Indoor scoorden de Leuvense hockeyploegen meer dan 2.000 keer!
Een jeugdteam van de Leuvense boys geniet van de competitie

Het indoorseizoen zit er voor bijna al de indoorploegen van KHC Leuven op! Het was een uitdagend seizoen waarin corona hen meer dan eens parten speelde bij het organiseren van trainingen, het vinden van voldoende gezonde trainers en voldoende gezonde spelers om de wedstrijden te kunnen laten doorgaan. De vrouwen keerden een seizoen terug in eredivisie. Enkele jeugdteams deden het meer dan degelijk!

De eerste damesploeg kwam opnieuw piepen in eredivisie, dat deden ze met grotendeels eigen en prille jeugd. Ze deden een karrenvracht aan ervaring op, een mooie investering naar de toekomst toe, maar zakten terug naar nationale één.

Nu is het tijd voor enkele cijfers om het voorbije Leuvense winterseizoen te kaderen.

Maar liefst 37 jeugdploegen en zes seniorenploegen namen de voorbije maanden deel aan het indoorseizoen. Het merendeel deed het uitstekend! Zo werden er maar liefst zeven ploegen kampioen in hun reeks en behaalden nog eens zoveel ploegen een knappe tweede plaats!

Er werden in 543 gespeelde wedstrijden maar liefst 2.192 keer gescoord door de KHC-ploegen. De weinige, met dank aan corona, toeschouwers kregen met andere woorden flink wat waar voor hun rit met meer dan vier doelpunten per wedstrijd! 289 wedstrijden eindigden in het voordeel van KHC Leuven. Vijf ploegen verloren daarenboven geen enkele wedstrijd. Vier ploegen slaagden erin om meer dan honderd goals te scoren en maar liefst negen ploegen kregen minder dan twintig tegendoelpunten te slikken.

Geef een reactie