logo Casalina

Hockey United Girl Power trekt naar de Green Devils op 24 oktober

Hockey United Girl Power trekt naar de Green Devils op 24 oktober
Green Devils uit Ternat organiseren op 24 oktober United Girl Power!

Vanuit de hockeyfederatie is er een actie opgezet om meisjeshockey te promoten. Cijfers van Sport Vlaanderen tonen aan dat meisjes, zeker in clubverband en in ploegsporten, minder sporten dan jongens. Dat potentieel moet ontwikkeld worden. De focus ligt hierbij vooral op meisjes tussen zes en twaalf jaar. Bij de Green Devils Hockey Club in Ternat organiseren ze op zondag 24 oktober tussen 9.30 en 11.30 uur een speciaal evenement rond dit thema.

Het doel van deze campagne is om onze clubs te helpen nieuwe vrouwelijke hockeyspeelsters aan te trekken in het jongste segment (5-12 jaar). Om dit te bereiken, moeten we niet alleen het meisje overtuigen… maar ook mama en papa!

Een teamsport die in de buitenlucht wordt beoefend, die respect, fair play, verdraagzaamheid, gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel draagt, en die behendigheid, fysieke conditie en spelintelligentie vereist … ideaal voor alle jongeren!. Onder een ietwat ruw uiterlijk, is hockey daarenboven een veilige sport, dankzij strenge en goed doordachte spelregels en aangepast beschermingsmateriaal, dat de sport trouwens een redelijk ‘cool’ imago geeft. Als men dan ook nog eens in aanmerking neemt dat hockey op propere synthetische grasvelden wordt gespeeld en dat het spel vrij gracieus en elegant blijkt voor meisjes, is het gemakkelijk te begrijpen waarom mama’s en hun dochters van deze sport houden!

Tijdens dit United Girl Power-event krijgen hockeyende meisjes de kans om zussen, nichtjes, vriendinnen, … uit te nodigen en hen kennis te laten maken met de sport. Met leuke hockeytrainingen wordt er vooral de nadruk gelegd op plezier beleven en gezond sporten.

Kijk jij er ook zo naar uit? Afspraak op zondag 24 oktober op de Green Devils HC, gelegen aan de Vitseroelstraat 26, 1740 Ternat. Iedereen is welkom vanaf 9.30 uur. De club voorziet een basisuitrusting (stick, ….). Meer info en gratis inschrijvingen kunnen gebeuren via https://hockey.be/nl/girls/evenementen/

Geef een reactie