logo Casalina

Hockey Rotselaar zendt zijn dochters uit

Hockey Rotselaar zendt zijn dochters uit

Hockey Rotselaar, dat in 2019 werd opgericht, stuurt zaterdag zijn eerste competitieve ploegen het veld in. Eén van deze vier teams zijn de U16 meisjes. Zij zullen het in het Limburgse op het veld van Neerpelt opnemen tegen hun leeftijdsgenotes. De meeste tieners trainden al sinds februari en mikken vooral op progressie maken door wedstrijdervaring op te doen.

Verdediger Laure-Anne en middenvelders Lynde en Luna doen uit de doeken hoe het begon en waar ze nu momenteel staan. Verschillende groepjes meisjes kwamen tegelijk aansluiten in februari zodat ze nu met een kleine twintig speelsters trainen.

“We hadden interesse om een nieuwe sport te proberen. Bij deze nieuwe club maakte het niet uit dat we er op oudere leeftijd mee begonnen. Bij al bestaande ploegen ging het moeilijker zijn om een kans te krijgen om mee te doen”, klonk het bij de drie in koort.

“Op school vond ik het altijd heel leuk als we aan hockey deden. Ik begon enkele maanden vroeger als de rest te trainen. Hier kreeg ik de mogelijkheid om deze sport verder te verkennen. Elke training brengt hier iets anders. Op training sturen ze ons wel al eens bij, ik denk dat dit tijdens wedstrijden een ander gegeven zal worden”, wist verdedigende kracht Laure-Anne.

“Toen we ermee begonnen wisten we er nog niet zoveel vanaf. Het was opeens veel ineens om op te nemen, maar dat lukte. We hebben ondertussen ook veel techniek geleerd”, aldus Lynde.

Ze gingen normaal eind mei naar een wedstrijd van de Belgische nationale ploeg, de Red Panthers gaan kijken, door covid 19 moest deze afgelast worden.

“Dat was heel jammer, daar keken we wel naar uit. We hopen tijdens de komende competitie eens te winnen. We beseffen dat die kansen niet zo groot zijn, maar we gaan ervoor. Voorlopig blijft het voor ons een leuke hobby, we zien wel waar we uitkomen”, besluit Luna.

De rood-witten spelen zaterdagnamiddag op Neerpelt. De week nadien volgt hun thuismatch op het veld van de Tigers Keerbergen, aangezien ze op hun thuislocatie in de Torenstraat in Rotselaar geen echt hockeyveld ter beschikking hebben. Ze ontvangen dan Maasmechelen.

Één gedachte over “Hockey Rotselaar zendt zijn dochters uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *