logo Casalina

Hockey Rotselaar scoort bij jeugd

Hockey Rotselaar scoort bij jeugd
De Sportoase was populair op de try-out

De trainingsvelden van Hockey Rotselaar werden overspoeld door geïnteresseerde jonge spelertjes die wilden kennis maken met de sport. Een kleine negentig kinderen kwam naar de Sportoase afgezakt onder een lekker warm zonnetje. Het bestuur van de rood-witte getinte hockeyclub schrok even over de opkomst, maar was enorm tevreden met het resultaat.

Hockey zit in de lift, zoveel is duidelijk. Amper een jaar geleden werd de club boven de doopvont gehouden. Dit gebeurde nadat de Vlaamse Hockey Liga er in 2018 enkele succesvolle jeugdinitiaties gaf. Hierdoor beslisten enkele ouders om samen een hockeyclub te starten. Het was het plan om vanaf begin 2020 te starten met jeugdcompetitie voor kinderen en jongeren. Ondertussen zijn de U8 jongens, de U10 meisjes, de U11 jongens en de U16 meisjes in competitie ingeschreven.

Secretaris Kurt De Backer zag dat de try-out een voltreffer was.

“We waren een beetje overrompeld door de aanwezige kinderen, we zagen vele nieuwe gezichten. Gelukkig hadden we genoeg trainers voorzien om hen allen goed op te vangen”, legt hij uit. “Buiten de vier teams in competitie, ziet het er allemaal goed uit. Wel zoeken we nog spelers voor onze jongens U14, daar zitten we nog niet aan voldoende spelers. Als we er genoeg hebben, kunnen we ze in februari inschrijven voor de competitie. Op zich is de competitie niet het belangrijkste voor ons. We moeten een gezond evenwicht zoeken en vinden tussen spelers die voor hun plezier naar ons komen en anderen die competitie willen spelen.”

De tevreden basis die achter de opstart van Hockey Rotselaar zit

Dit jaar spelen ze op het veld van de Hockeyclub Keerbergen Tigers op de Putsebaan in Keerbergen. “We bekijken dit gegeven van jaar tot jaar. We hebben zeer verkennende gesprekken om op langere termijn op ons eigen veld te spelen, maar dit is allesbehalve een goedkope operatie. Hopelijk kunnen we over vier of vijf jaar zelf met een oplossing voor de dag komen”, kijkt de secretaris vooruit.

De club is ook op zoek naar trainers vooral voor woensdagnamiddag. iedereen is ook welkom op trainingen aan de Sportoase in de Torenstraat. Meer info via www.hockeyrotselaar.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *