logo Casalina

Hockey Rotselaar groeit rustig verder maar stuit op enkele limieten

Hockey Rotselaar groeit rustig verder maar stuit op enkele limieten
Door weer en wind traint Hockey Rotselaar

Met drie groepsjes van ongeveer tien jonge hockeyers stond een deel van de jeugd van Hockey Rotselaar voorbije woensdag bij valavond te trainen. Het gure weer en de koude regen deerde hen niet op het veld aan de Sportoase in Rotselaar. De club die in de herfst van 2019 ontstond telt ondertussen ondanks vier coronagolven om en bij de 200 spelers.

Het ledenaantal kon hoger liggen, maar de jonge vereniging kampt met een klein trainers, maar vooral terreingebrek.

“We zitten voorlopig met een ledenstop, we kampen met een gebrek aan terreinen. We kunnen maar zes uur per week trainen en dat zondagvoormiddag en woensdagnamiddag. Daarbij komt dat onze trainers soms ook spelen op die momenten. Net iets meer trainers hebben, zou ook een stap in de goede richting zijn. Alles hangt samen met de velden. We hadden onlangs gesprekken met de gemeente, maar dat lijkt voorlopig niet vooruit te gaan. Ik zie dat wel goed komen, alleen wanneer dat het geval zal zijn blijft onduidelijk”, wist secretaris Kurt De Backer.

In februari verdubbelt de club zijn competitieve teams. Momenteel hebben ze boys u9, girls u11, boys u12 en girls u19.

“De twee jongste teams maken het snelste progressie en winnen regelmatig. De twee oudere ploegen beginnen erin te komen en proeven af en toe al eens van de zege, ze vinden het ongelooflijk waarin ze terecht zijn gekomen. In februari 2022 gaan we van start met twee U7 en twee U8-teams, steeds boys en girls. Ik maak me omtrent de opstart geen zorgen.”

Hockey Rotselaar vond met AD Delhaize Wezemaal een hoofdsponsor.

“Met hen vonden we een partner op onze maat, ze toonden zich ook heel geïnteresseerd in hockey. We delen veel dezelfde waarden en we hadden dus een goede match. Nu nog onze schouders zetten onder de eigen velden en het komt stilaan allemaal in orde, we zijn tevreden over het gegeven dat het nu grotendeels loopt zoals we het verwachten.”

Indoor is Hockey Rotselaar nog niet competitief, gezien het flink wat mankracht, uren, energie, zaalruimte en logistiek opslorpt.

Geef een reactie