logo Casalina

Hasselt Stix trainden twaalf uur per dag

Hasselt Stix trainden twaalf uur per dag
De Stix trainden goed in de krokusvakantie

Veldhockeyclub Hasselt Stix heeft allesbehalve stil gezeten tijdens de voorbije krokusvakantie. Na de winterprik vlogen de spelers en speelsters er zoals vanouds weer in. Op de club gelegen aan de Tulpinstraat in Hasselt werden de velden optimaal genuttigd. Er werd maar liefst twaalf uur per dag op gespeeld, kwestie van de speltechnische schade ietwat in te halen.

Iedere dag werd er een vast schema gevolgd zodat iedere leeftijdscategorie traingelegenheid had.

De jongste leden volgden hockeykamp in de loop van de voormiddag en trotseerden vorige maandag zelfs nog even een sneeuwtapijt. De oudere kinderen losten hen af in de namiddag. Vanaf 16 uur trainde de bovenbouw coronaproof verder in groepjes van tien. Na 20 uur was het dan de beurt aan de senioren die per vier een balletje konden slaan.

“Het was een heuse puzzel om aan al onze leden zoveel mogelijk hockey aan te bieden tijdens deze vakantieweek. De coronaregels veranderden een aantal keren en na de sneeuwweek was de honger om te hockeyen groot”, aldus Kim Van Vlerken die in Hasselt verantwoordelijk is voor de sportkampen. “Samen met de sportdienst van Hasselt hebben we maximaal training kunnen organiseren en zorgden we ervoor dat alles veilig verliep.”

De Stix werken vanaf dit jaar samen met vijf professionele trainers die staan te popelen om aan het echte werk te beginnen.

De nadruk lag deze voorbije week op de techniek en het opbouwen van de fysieke paraatheid. De te hanteren tactiek en het samenspel komen later aan bod, wanneer de ploegen opnieuw in grotere groepen samen mogen trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *